Foto: F64

Latvijas čempione "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 94:54 (20:14, 27:14, 19:13, 28:13) savā laukumā sagrāva "Valka/Valga" vienību.

Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Andris Misters, trāpot četrus no pieciem tālmetieniem, 12 punktus sameta Rolands Freimanis, bet pa 11 punktiem bija Artim Atem un Arnam Labuckam. Robežpilsētu komandai ar 11 punktiem palīdzēja Kristaps Miglinieks.

"VEF Rīga", kas šosezon LBL aizvada trīs apļus, vietējo čempionātu sāka ar neveiksmi "Ogres" komandai, bet turpinājumā tagad gūtas trīs uzvaras pēc kārtas. Tikmēr "Valka/Valga", kas izspēlēs divus apļus, četros mačos guvusi vienu uzvaru, kad pārspēja "Jēkabpili".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir sešas uzvaras sešos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras piecos mačos.

Pirmajam četriniekam ar vienu panākumu četros mačos seko "Valka/Valga" un "Betsafe/Liepāja", kamēr "Jēkabpils" un "Latvijas Universitātes" rēķinā ir viena uzvara piecās cīņās, bet "Valmiera/ORDO" noslēdz tabulu ar vienu panākumu sešos dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" – divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!