Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola izlases un Turīnas "Juventus" vārtsargs Džanluidži Bufons pēc šīs sezonas noslēgs savu karjeru. Viņš karjeru varētu turpināt tikai tad, ja "Juventus" komanda šosezon triumfēs UEFA Čempionu līgā, vēsta BBC.

Bufons vēl cer pārstāvēt Itālijas izlasi vasarā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas notiks Krievijā. Ja "Juventus" neuzvarēs Čempionu līgā, tad viņš pēc Pasaules kausa liks punktu karjerai.

"Esmu diezgan pārliecināts, ka šī ir mana pēdējā sezona," teica Bufons. "Papildus viens vai divi gadi nekādi neietekmētu to, ko esmu sasniedzis."

"Es karjeru turpinātu tikai tad, ja uzvarētu Čempionu līgā. Tad es gribētu ar "Juventus" uzvarēt arī Pasaules klubu kausa izcīņā. Tur vienu spēli varētu nospēlēt Vojtehs Ščesnijs, bet otru – es," viņš turpināja.

Bufons ir pārliecināts, ka "Juventus" vārti būtu drošībā, kad pēc viņa aiziešanas tajos stātos Sčesnijs.

Bufons savu karjeru sāka "Parma" rindās, bet 2001. gadā viņš par 51 miljonu eiro pārgāja uz "Juventus", kur pavadīja visu savu turpmāko karjeru. Viņš izcīnījis desmit Itālijas čempiona titulus, kā arī 2006. gadā ieguva Pasaules kausu ar Itālijas izlasi. Viņam līdz šim vēl nav izdevies triumfēt Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!