Foto: LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pireju "Olympiakos" viesos ar 69:68 (18:18, 17:15, 16:12, 18:23) pieveica Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas, tiekot pie trešās uzvaras tikpat turnīra spēlēs.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 35 sekundes, visus savus piecus punktus gūstot noslēdzošajā ceturtdaļā. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktnieku un vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes punkti.

Lai arī lielāko daļu no šī mača vadībā vairākkārt bija abas komandas, "Olympiakos" trešās ceturtdaļas beigās pēc Georga Printeža tālmetiena ieguva astoņu punktu vadību (51:43) un priekšā konkurentiem turējās arī visu ceturto ceturksni. Vēl 31 sekundi pirms pamatlaika beigām "Maccabi FOX" spēlētājs Noriss Kols, kurš savulaik divas reizes kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, panāca 68:69, turklāt pēdējā sekundē viņam bija iespēja izraut arī uzvaru, tomēr viņa divpunktnieks nebija precīzs.

Tieši Printezis ar 21 gūtu punktu bija "Olympiakos" rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Telavivas kluba labā 22 punktus iemeta Noriss Kols.

Līdz ar to "Olympiakos" guvusi trešo uzvaru trīs spēlēs, kas ļauj atrasties ULEB Eirolīgas kopvērtējuma augšgalā. Tikmēr Telavivas vienībai šī bija pirmā neveiksme.

Pie trešās uzvaras trīs mačos otrdien tika arī Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki", kas savā laukumā ar 85:78 (20:28, 23:18, 21:11, 21:23) apspēlēja Belgradas "Crvena zvezda mts" no Serbijas.

Krievijas komandas labā 24 punktus iemeta Džeimss Andersons.

Turnīra kopvērtējumā "Himki"un "Olympiakos" ar trim uzvarām trīs spēlēs ir priekšgalā, bet ar diviem panākumiem divos mačos seko Spānijas klubs Madrides "Real", kas otrdien spēkojas ar Daira Bertāna pārstāvēto Itālijas vienību Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Jāņa Timmas pārstāvētā spāņu vienība Vitorijas "Baskonia" un "AX Armani Exchange Olimpia" zaudējušas abās šīs sezonas cīņās.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā, līdz ar to šo klubu spēlētāji novembrī un februārī, visticamāk, nevarēs palīdzēt savām valstsvienībām.

Pērn par turnīra čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce", kas finālā ar 80:64 pārliecinoši uzvarēja Grieķijas vienību Pireju "Olympiakos",

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!