Foto: F64
Pieredzējušais treneris Boriss Kolčins pieņēmis Krievijas superlīgas kluba Maskavas "Dinamo" piedāvājumu, līdz ar to, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas valstsvienībai, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Maskavas klubs neveiksmīgi iesācis sezonu, septiņās spēlēs tiekot tikai pie trīs uzvarām. Kluba vadība pēc izgāšanās Krievijas kausa pusfināla turnīrā nolēma atbrīvot galveno treneri Juriju Maričevu, viņa vietā ieceļot Kolčinu.

Kolčina kontā ir panākumi gan spēlētāja, gan trenera amatā. Kā spēlētājs Kolčins kļuva par pasaules un Eiropas junioru čempionu PSRS izlases sastāvā, kā arī uzvarēja PSRS čempionātā "Radiotehniķa" formā un PSRS Tautu spartakiādē Latvijas izlases rindās. Kā treneris Kolčins palīdzējis PSRS izlasei izcīnīt otro vietu pasaules čempionātā un tikt pie olimpiskās bronzas. Vēlāk ar Belgorodas klubu Latvijas speciālists ir ieguvis visus augstākos titulus volejbolā. Bez vairākām uzvarām Krievijas čempionātā un Čempionu līgā 2014. gadā tika svinēta uzvara arī pasaules klubu čempionātā, bet pēdējās sezonas Kolčins pavadīja Latvijā, trenēdams valsts junioru izlasi un palīdzēdams darbā Latvijas izlasē un "ASK/Kuldīga" klubā Baltijas līgā.

"Tā ir veiksme," uzaicinājumu vadīt panākumiem bagāto klubu komentēja Boriss Kolčins. "Negaidīju. Trīs gadus esmu bijis Latvijā, strādājot Kuldīgas klubā, ar Latvijas junioru un pieaugušo izlasi. Paldies Raimondam Vildem, ka izvilka mani no bedres. Tāpat esmu pateicīgs (LVF prezidentam) Atim Sausnītim, ka deva man iespēju, un Naurim Sokolovskim. Visiem, kas šajā man grūtajā periodā ļāva palikt volejbola apritē."

Kolčins bija viens no iespējamiem kandidātiem uz Latvijas izlases jaunā galvenā trenera Avo Kēla asistenta vietu, tomēr tagad pats speciālists pieļauj, ka var nākties atteikties no šī piedāvājuma.

"Ar pirmo izlasi esmu gatavs strādāt jebkādā variantā. Avo lūdza, vai es nevarētu palīdzēt, un arī Latvijas Volejbola federācijai ir tāda vēlme, lai es būtu treneru korpusā. Tomēr, ja būs panākumi "Dinamo", sadarbību ar klubu turpināsim. Un tad jūlijā būs jāsāk gatavoties nākamajai sezonai. Cik varēšu, tik palīdzēšu. Daudz ko noteiks sekmes klubā. Pagaidām esmu spiests atteikties no darba Latvijas junioru izlasē, taču turpmākais lielā mērā būs atkarīgs no sekmēm klubā," saka Kolčins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!