Foto: AP/Scanpix

Astoņkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā Useins Bolts kārtējo reizi apstiprinājis, ka savu iespējamo tālāko karjeru sportā saista ar futbolu, bet neaizmirsīs arī par vieglatlētiku, ziņo aģentūra "Reuters".

Kā zināms, šogad leģendārais jamaikiešu sprinteris atvadījās no vieglatlētikas, savā pēdējā pasaules čempionātā iegūstot bronzas medaļu un savainojumu.

"Tas ir mans mērķis, un man nav svarīgi, ko cilvēki par to domā, " par saviem futbola plāniem saka 31 gadu vecais Bolts. "Es nemeloju sev un negribu izskatīties pēc muļķa. Ja sapratīšu, ka futbols nav domāts man, tā arī teikšu – vienkārši aizmirstiet par to. Taču ja sapratīšu, ka man sanāk, pamēģināšu nopietni nodarboties ar futbolu. Tas ir mans sapnis un jauna nodaļa mana dzīvē. Un, ja tev ir sapnis, kāpēc nepamēģināt un nepaskatīties, kurp tas tevi aizvedīs?"

"Redzēsim, kas man sanāks ar futbola karjeru, taču es noteikti gribu palīdzēt Starptautiskajai Vieglatlētikas federācijai (IAAF) popularizēt sportu un noturēt vieglatlētiku tajā līmenī, kāda tā bija manā laikā," norāda Bolts.

Savas vieglatlētikas karjeras laikā izcilais sprinteris izcīnīja deviņas olimpiskās zelta medaļas, bet viena no tām viņam tika atņemta, kad dopinga lietošanā tika pieķerts Bolta komandas biedrs Jamaikas izlasē Nesta Kārters. Pasaules vieglatlētikas čempionātos 100 un 200 metru distancēs Bolts izcīnījis 11 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!