Foto: F64

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione hokejā "Kurbads" sestdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrajā spēlē sākumā taustījusies un līdz ar to pirmās minūtes sanākušas samocītas, pēc dueļa pauda vienības aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā "Kurbads" ar 8:1 (2:0, 4:1, 2:0) sagrāva Ukrainas klubu "Donbass". Divas uzvaras divās spēlēs ļāvušas Latvijas vienībai garantēt vietu sacensību nākamajā kārtā

"Sākumā nedaudz taustījāmies, spēlējām ne mūsu spēli, sanāca samocīti. Uzdevums bija tāpat kā vakar – spēlēt mūsu spēli," pēc mača pauda Jēkabs Rēdlihs. "Rītdienas mačam ar "Narva" gatavosimies tāpat kā šīm divām spēlēm. Visi esam ar profesionālu attieksmi, jāmēģina gatavoties visām spēlēm līdzvērtīgi."

"Pēc vakardienas spēles nebija noguruma, jo spēlējām četrās maiņās. Iepriekšējā sezonā atsevišķi viena spēle bija intensīvāka, nekā šeit, tāpēc tas, ka jāaizvada trīs mači trijās dienās, man neko nemaina," stāstīja pieredzējušais aizsargs. "Čaļi malači, nospēlēja šīs divas spēles labā līmenī. Tāpat kā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), arī Kontinentālā kausa un virslīgas spēlēm ir rūpīgi jāgatavojas. Ja neesi gatavojies mačam un nespēlē savā līmenī, nekas nav garantēts. Vakar bija mačs pret ļoti labu pretinieku, līdz ar to pašam arī labi jāsagatavojas, lai varētu spēlēt tādā līmenī."

Jēkabs Rēdlihs šosezon atgriezies Latvijas čempionātā un arī sācis trenera darbu, tomēr aizsargs uzsver, ka trenējas tikpat ilgi kā iepriekš.

"Slodze sanāk apmēram tāda pati. Protams, ka lielākos klubos ir vairāk fizioterapeiti un lielāks nodrošinājums. Tomēr arī šeit ir fizioterapeits, kā arī atrisinātas pārējās lietas, par visu ir padomāts," teica Jēkabs Rēdlihs. "Ļoti patīk kluba organizācija un spēlēt "Kurbadā". Visi ir pozitīvi, čaļi viens otru atbalsta. Paldies kluba vadībai, ka ir uzticējušies man."

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien citā mačā Polijas komanda "Tychy" ar 11:0 (3:0, 5:0, 3:0) sagrāva "Narva" hokejistus no Igaunijas.

Savukārt piektdien pirmajā mačā "Kurbads" ar 5:2 uzvarēja "Tychy", bet "Donbass" ar 4:2 apspēlēja "Narva".

Šo turnīru "Kurbads" noslēgs svētdien, kad tiksies ar "Narva" hokejistiem, bet jau tagad ir zināms, ka Latvijas čempioni sasniegs turnīra trešo kārtu, kur D apakšgrupā 17.-19. novembrī sacentīsies Dānijā. Šajā grupā būs arī mājiniece "Rungsted", vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas "Steelers" un Minskas "Junostj" no Baltkrievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!