Latvijas trešā spēcīgākā dāmu florbola komanda "Ķekava" sestdien grūtā cīņā Valmierā izcīnīja piekto vietu "EuroFloorball" turnīrā.

Ķekavnieces dāmu turnīra spēlē par piekto vietu ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) apspēlēja Spānijas vienību Madrides "CDE El Valle", kas pērn triumfēja "EuroFloorball Challenge" turnīrā.

Pirmās trešdaļas izskaņā Gundega Vancāne pārtvēra bumbiņu un izskrēja pret pretinieču vārtiem, atklājot rezultātu. Kaut otrā nogriežņa sākumā spānietes panāca izlīdzinājumu, šī perioda vidusdaļā vairākumā Gundega Vancāne ar lielisku piespēli atrada Lauru Skujevsku, kura no vārtu priekšas panāca 2:1

Trešā perioda sākuma daļā pret Skujevsku tika pārkāpti noteikumi un nozīmēts soda metiens, tomēr Elīzai Elizabetei Bērziņai neizdevās to realizēt. Noslēdzošā perioda vidū pēc vārtsardzes Kristīnes Kirilovas sākta ātrā uzbrukuma Bērziņa beidzot bija precīza un panāca 3:1. Kaut piecas minūtes pirms pamatlaika beigām spānietes samazināja deficītu, Latvijas sportistes noturēja grūtu uzvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukta Gundega Vancāne.

"Ķekava" turnīrā vispirms ar 2:3 dramatiskā pēcspēles metienu sērijā piekāpās nākamajām finālistēm "Pruske" no Slovākijas, bet pēc tam 2:14 kapitulēja Arhangeļskas "Nauka-SAFU-NT" florbolistēm no Krievijas.

Sieviešu sacensību finālā plkst.16 savstarpēju cīņu aizvadīs Slovākijas čempione "Pruske" un Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa" no Polijas.

Pirms tam piektdien pusfinālā "Pruske" ar 7:6 spraigā mačā uzvarēja Latvijas čempiones Kocēnu "Rubene", kamēr "Interplastic Olimpia Osowa" negaidīti ar 7:4 uzveica "Nauka-SAFU-NT".

"Rubene" B apakšgrupā vispirms ar 6:1 uzveica "CDE El Valle", bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Gdaņskas vienību, tādējādi triumfēdama apakšgrupā. Savukārt zaudējums pusfinālā nozīmēja, ka Latvijas čempiones turnīru noslēgušas ar dalītu trešo vietu.

Tikmēr plkst.19 sāksies vīru turnīra fināls, kurā vietējā "Valmieras" komanda tiksies ar Norvēģijas vienību Oslo "Slevik".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien pusfinālā "Valmiera" bezkompromisa cīņā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja pašmāju čempioni "Betsafe"/"Ulbroka", kamēr "Slevik" ar 4:2 uzvarēja Latvijas čempionātā spēlējošo Igaunijas labāko vienību Tartu EMU.

Līdz ar to "Betsafe"/"Ulbroka" un EMU šīs sacensības noslēgušas dalītā trešajā vietā.

Vīriešu turnīra fināliste "Valmiera" vispirms otrdien ar 4:6 zaudēja "Ņižegorodec", ko trešdien "Slevik" sagrāva ar 8:2. Tādējādi, lai iekļūtu turnīra pusfinālā, valmieriešiem ceturtdien pret "Slevik" bija jāizcīna uzvara pamatlaikā un mājinieki nelika vilties, gūdami virsroku 3:1.

Tikmēr "Betsafe"/"Ulbroka" turnīra pirmajā mačā otrdien ar 8:5 pārspēja "Phoenix Fireball", bet trešdien ar 8:4 uzvarēja EMU, tādējādi triumfēdama apakšgrupā.

Vēl vienā vīriešu turnīra mačā šodien plkst.13 par piekto vietu spēkosies Krievijas klubs Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec" un "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāja Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalījās četras Latvijas komandas.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlēja viena apļa turnīru un noteica pusfinālistus. Savukārt svētdien noskaidrotie čempioni iegūs kausu un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvu.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!