Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas mačā, bet viņa pārstāvētā Grieķijas vienība Pireju "Olympiakos" savā laukumā ar 80:75 (21:11, 16:22, 22:14, 21:28) uzvarēja Spānijas vienību Malagas "Unicaja".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienīgo izpildīto divpunktu metienu un vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un viens efektivitātes punkts,

Jau pirmo sešu minūšu laikā "Olympiakos" pamanījās iegūt 19:4 vadību, bet pēc tam "Unicaja" mača gaitu izlīdzināja. Tā rezultātā Strēlnieka pārstāvētā vienība pirmo puslaiku noslēdza vien ar četru punktu pārsvaru (37:33), tomēr trešajā ceturtdaļā tai izdevās atkal iegūt vairāk nekā desmit punktu vadību.

Malagas kluba basketbolisti cīņas gaitu vēlreiz saasināja noslēdzošajā ceturksnī, vairākkārt spējot pietuvoties līdz viena precīza metiena attālumam. Galotnē aukstasinīgāk gan nospēlēja "Olympiakos", tiekot pie otrās uzvaras šajā ULEB Eirolīgas sezonā.

"Olympiakos" rindās 15 punktus šajā duelī iemeta Holiss Tompsons, kamēr "Unicaja" labā 14 punktus sameta Rejs Makkalums un Dragans Milosavļevičs.

"Unicaja" ir pagājušās sezonas ULEB Eiropas kausa čempione.

Tikmēr citā piektdienas ULEB Eirolīgas mačā pirmo zaudējumu cietusi Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar 82:90 (13:24, 19:20, 25:18, 25:28) piekāpās Serbijas vienībai Belgradas "Crvenza zvezda mts".

Kurucs šim mačam bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Belgradas komandas sastāvā 22 punktus iemeta Teilors Ročestijs.

Pirmo neveiksmi šīs sezonas UELB Eirolīgas turnīrā piektdien piedzīvoja arī Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 77:85 (15:21, 21:25, 17:17, 24:22) atzina Krievijas kluba Maskavas apgabala "Himki" pārākumu.

Mājinieku rindās ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Tomass Robinsons, bet "Žalgiris" basketbolistus no zaudējuma neglāba Pauļus Jankūna 24 punkti.

Pa divām uzvarām divās spēlēs ULEB Eirolīga šosezon bez "Olympiakos" un "Himki" izcīnījušas arī Spānijas klubs Madrides "Real" un Telavivas "Maccabi FOX", kamēr "Lassa" un "Žalgiris" kontā ir pa vienam panākumam, bet Jāņa Timmas pārstāvētā spāņu vienība Vitorijas "Baskonia" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kur spēlē Dairis Bertāns, zaudējušas abās cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!