Foto: iff.com
"Valmieras" florbola komanda piektdien savās mājās notiekošā "EuroFloorball" turnīra pusfinālā ar 5:4 (2:2, 2:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja valsts čempionus "Betsafe/Ulbroka" un sasniedza sacensību finālu.

Finālā valmierieši tiksies ar Norvēģijas vienību Oslo "Sveiva", kas savā pusfinālā ar 10:5 (3:0, 5:0, 2:5) pārliecinoši pieveica Igaunijas čempioni Tartu EMU.

Pusfinālā "Valmieras" vienības rindās divus vārtus iemeta Mārtiņš Broks, bet trīs rezultatīvas piespēles veica Ivo Balodis. Tikmēr "Betsafe/Ulbroka" rindās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rolands Kovaļevskis.

Mača sākums veiksmīgāks padevās "Valmieras" florbolistiem, kuri pēc Gata Liepiņa un Broka metieniem pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0. Tomēr pašreizējie Latvijas čempioni līdz lielajam pārtraukumam pamanījās 25 sekunžu laikā iemest divus vārtus un panākt izlīdzinājumu.

Kopumā laukumā starp abām komandām bija vērojama bezkompromisa cīņa, bet otrā perioda laikā "Valmierai" izdevās atgūt divu vārtu pārsvaru - vārtus guva Matīss Salmiņš un Broks. "Betsafe/Ulbroka" gan nepadevās un apņēmīgi iesāka trešo trešdaļu, kas vainagojās panākumiem, jo, vārtus gūstot Kovaļevskim un Aināram Juškēvičam, rezultāts kļuva neizšķirts 4:4.

Pamatlaikā neviena komanda tā arī vairs vārtus neguva, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā. Tajā bija ļoti spraiga cīņa, kurā uzvaru izdevās izcīnīt Valmieras florbolistiem - papildlaika devītajā minūtē pretuzbrukumā vārtus guva Aigars Belasovs.

Līdz ar to "Betsafe/Ulbroka" un EMU komandas šo turnīru noslēgušas dalītā trešajā vietā.

Valmieras un Ulbrokas florbolisti šosezon savā starpā vienu reizi spēkojušies arī "Elvi Florbola līgā", kur 24.septembrī tajā pašā Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur notiek "EuroFloorball" turnīrs, ar 4:3 pārāki bija valmierieši, divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaras vārtus gūstot Krišam Lužinskim.

Ziņots, ka dāmu turnīrā Latvijas komanda Kocēnu "Rubene" piektdien pusfinālā ar 6:7 (1:3, 2:1, 3:3) piekāpās Slovākijas čempionei "Pruske". Līdz ar to pašmāju vienība šo turnīru noslēgusi ar dalītu trešo vietu, ko ieņem kopā ar citu pusfinālā zaudējušo komandu Arhangeļskas "Nauka-SAFU-NT" no Krievijas.

Sestdien par piekto vietu turnīrā spēkosies cita Latvijas komanda "Ķekava".

"Betsafe/Ulbroka" turnīra pirmajā mačā otrdien ar 8:5 pārspēja "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāju Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas, bet trešdien ar 8:4 uzvarēja EMU, tādējādi triumfēdama apakšgrupā.

Savukārt "Valmiera" vispirms otrdien ar 4:6 zaudēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec", ko trešdien sagrāva "Sveiva" ar 8:2. Lai iekļūtu turnīra pusfinālā, valmieriešiem ceturtdien bija jāizcīna uzvara pamatlaikā un mājinieki nelika vilties, gūdami virsroku 3:1 pār "Sveiva" komandu.

Vīru turnīrā sestdien par piekto vietu cīnīsies Krievijas un Ungārijas komandas.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalās četras Latvijas komandas.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji sestdien cīnīsies finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvas ieguvējus.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde/FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!