Foto: isport.blesk.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks piektdien realizēja 11 metru soda sitienu, tomēr viņa pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" piedzīvoja zaudējumu Čehijas čempionāta mačā.

"Vysočina" savu skatītāju priekšā ar 2:4 (0:3) piekāpās Prāgas "Bohemians 1905" spēlētājiem, ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Mājiniekiem šī mača ievas bija pagalam neveiksmīgs, jo pirmajā puslaikā "Bohemians 1905" izvirzījās vadībā ar 3:0. 60. minūtē Petrs Tlustijs gan vienus vārtus atguva, bet īsi pēc tam Prāgas futbolistiem izdevās atjaunot trīs vārtu pārsvaru.

Punktu šim mačam pielika Ikaunieks, kurš 90. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, tādējādi ar vārtu guvumu izceļoties jau otrajā mačā pēc kārtas.

Ikaunieks arī šoreiz laukumā bija visu maču. Viņš piektdien guva savus piektos vārtus sezonā, tagad būdams dalītā trešajā vietā starp turnīra labākajiem snaiperiem.

Kopvērtējumā "Vysočina" ar septiņiem punktiem 11 spēlēs joprojām atrodama pēdējā vietā 16 komandu konkurencē, bet septiņus punktus iekrājušas vēl divas augstāk esošās vienības, kas gan aizvadījušas desmit mačus. Tikmēr līdere ar maksimāli iespējamiem 30 punktiem desmit cīņās ir Plzeņas "Viktoria".

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā "Vysočina" ieņēma 14. vietu 16 komandu vidū un, pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Janvāra beigās Ikaunieks ar "Vysočina" komandu pagarināja līgumu uz divarpus gadiem, Jihlavas vienībai izpērkot kontraktu no "Liepājas".

2015. gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. Pērnajā vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 11 mačos guvis divus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!