Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) apbalvošanas ceremonijā tika atzīta par 2017. gada progresējošāko tenisisti.

Aizvadītās sezonas laikā Ostapenko WTA rangā savu pozīciju uzlaboja par 37 vietām, pakāpjoties no 44. līdz septītajai pozīcijai. Viņa sensacionāli triumfēja "Frech Open" turnīrā, lai arī nebija starp izsētajām tenisistēm.

Ostapenko aizvadītajā sezonā uzvarēja arī Seulas WTA "International" sērijas turnīrā. Vēl tikai septiņas tenisistes spēja uzvarēt vismaz divos turnīros. Tāpat Latvijas tenisa spēlētāja 26 reizes aizvadīja trīs setu mačus, no tiem uzvarot 19, kas bija labākais rezultāts tūrē. Tāpat viņa kvalificējās WTA sezonas noslēguma turnīram.

Uz gada progresējušākās spēlētājas balvu pretendēja arī Jeļina Svitoļina (Ukraina), Karolīne Garsija (Francija), Koko Vandeveja (ASV) un Kristīna Mladenoviča (Francijas).

Savukārt par WTA gada labāko tenisisti tika atzīta spāniete Garvīne Mugurusa, kura aizvadītajā sezonā kļuva par Vimbldonas čempionāta uzvarētāju, triumfēja arī Sinsinati WTA "Premier" turnīrā, kā arī uz brīdi bija WTA ranga līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!