Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija, ko vada Deniss Osvalds, ir pabeigusi 2014. gada olimpisko spēļu laikā Krievijas sportistu nodoto dopinga analīžu pārbaudi, bet lietas noklausīšanās ilgs līdz novembra beigām.

Vieni no pirmajiem tiks uzklausīti seši šobrīd atstādinātie Krievijas distanču slēpotāji, bet galvenā prioritāte būs sportisti, kas joprojām turpina savu karjeru.

"Mēs jau esam ieplānojuši vairākas noklausīšanās dažādu sportistu lietās. Gribam tās pabeigt līdz novembra beigām," saka komisijas vadītājs Osvalds. "Prioritāri būs tie sportisti, kas nav noslēguši karjeru un plāno startēt gaidāmajā sezonā."

Kā ziņojām, SOK izveidoja divas izmeklēšanas komisijas dopinga pārkāpumu izmeklēšanai. Otrā, vada Samuels Šmits, izmeklē Krievijas valsts ierēdņu saistību ar iespējamo dopinga pārkāpumu piesegšanu.

No komisiju izmeklēšanas iznākuma atkarīgs, vai Krievijai būs atļauts startēt 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, pirms 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm SOK nobalsoja pret Krievijas pilnīgu diskvalifikāciju, nododot sporta veidu federācijām lemt par Krievijas sportistu pielaišanu spēlēm. Tā rezultātā Rio spēles izlaida Krievijas vieglatlēti, svarcēlāji un citu sporta veidu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!