Foto: PantherMedia/Scanpix
Eiropas Handbola federācija (EHF) pieņēmusi Eirokausu vēsturē nebijušu lēmumu – pēc spēles inspektora kļūmes mačā būs jāpārspēlē tikai 7 m metienu sērija.

Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Universitet Neva" un Islandes vienības "Hafnarfjordur" abas spēles noslēdzās ar identisku rezultātu – 32:27 mājinieku labā. EHF reglaments nosaka, ka šādos retos gadījumos komandas uzvarētāju nosaka pēcspēles 7 m metienu sērijā. EHF reglamenta punktu labi zināja Lietuvas tiesnešu brigāde, tomēr spēles inspektors no Somijas uzstājis, ka jāaizvada papildlaiks.

Papildlaikā ar 6:5 uzvarēja Islandes vienība un svinēja iekļūšanu nākamajā. Tomēr Sanktpēterburgas komandas vadība uzreiz pēc spēles, kas risinājās Krievijā, iesniedza protestu, un arī protokolā tika veikts ieraksts – spēles rezultāts nav apstiprināts.

Tagad EHF tiesa lēmusi apstiprināt abu spēļu pamatlaika iznākumu, bet, atbilstoši EHF sacensību reglamentam, Krievijas un Islandes klubiem būs jāaizvada pēcspēles 7 m metienu sērija. Pagaidām nav zināms, kur notiks, iespējams, īsākā pārspēle handbola vēsturē. EHF paziņojusi, ka uzņemsies visus izdevumus šī strīda atrisināšanai. Islandes kluba puse jau izteikusies, ka metienu izdarīšana varētu notikt neitrālā vietā, tomēr Krievijas klubs uzstāj, ka mačs līdz galam jānospēlē Sanktpēterburgā, kur arī notikusi atbildes spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!