Foto: F64

Latvijas vicečempione "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrajā spēlē trešdien pret Lietuvas klubu Klaipēdas "Neptūnas" pieļāvusi pārāk daudz kļūdu, kas arī bijis zaudējuma iemesls, pēc mača teica komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Ziņots, ka "Ventspils" trešdien izbraukumā ar rezultātu 80:87 (22:24, 26:24, 16:22, 16:17) ļoti līdzīgā cīņā piekāpās "Neptūnas" basketbolistiem.

"Šī mums nebija labākā spēle. It kā spēlējām normāli, bet pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Pieļaut 24 kļūdas - tas ir trakums. Šādi mēs nevaram uzvarēt spēli izbraukumā," preses konferencē pēc cīņas teica Štelmahers. "Negribējām ļaut pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem un ātrajiem uzbrukumam, kas mums diemžēl neizdevās."

Visu maču cīņa notika punkts punktā, tomēr pēdējos uzbrukumos nedaudz labāki bija lietuvieši, sagādājot "Ventspils" komandai pirmo zaudējumu šosezon.

Tikmēr "Ventspils" komandas lietuviešu leģionārs Juļs Juciks arī uzskata, ka komanda aizvadījusi sekmīgu spēli, tomēr kļūdas bijušas pārāk daudz.

""Neptūnas" ir komanda, kas mājās vienmēr spēlē labāk nekā izbraukumā, turklāt šai vienībai ir labi snaiperi un "pick&roll" spēlētāji. Galvenais iemesls, kāpēc zaudējām, bija mūsu pieļautās kļūdas, kas pretiniekiem ļāva tikt pie punktiem ātrajos uzbrukumos," izteicās Juciks.

Savukārt "Neptūnas" galvenais treneris Kazis Maksvītis bija apmierināts ar trešdienas maču.

"Esmu ļoti apmierināts, ka izcīnījām uzvaru arī šī turnīra otrajā spēlē. Rezultāts ir labs, bet mums vēl jāpiestrādā pie aizsardzības. Varējām uzvaru nodrošināt jau labu laiku pirms mača beigām," uzskata Maksvītis.

Citā trešdienas B apakšgrupas mačā Turcijas klubs "Gaziantep" izbraukumā ar 85:82 (23:18, 19:20, 16:23, 27:21) pieveica Grieķijas vienību Saloniku PAOK. Šī kļuvusi par sezonas pirmo spēli šajā apakšgrupā, ko spējusi uzvarēt viesu komanda.

B apakšgrupā tagad divas uzvaras divos mačos ir "Neptūnas" un "Gaziantep". Pa vienai uzvarai divās spēlēs ir Spānijas vienībai Tenerifes "Iberostar", Francijas čempionei "Elan", Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas un "Ventspilij", kamēr zaudējumus abās cīņās piedzīvojušas PAOK un talantīgā latviešu basketbolista Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas komanda Kapo d'Orlando "SikeliArchivi".

Šosezon FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Novembra beigās un februārī turnīrā būs pārtraukumi, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!