Foto: IFF International Floorball Federation
Šī brīža Latvijas čempione florbolā vīriešiem "Betsafe"/"Ulbroka" trešdien Valmierā "EuroFloorball" turnīra otrajā spēlē ar 8:4 (3:3, 3:0, 2:1) uzvarēja Igaunijas labāko vienību Tartu EMU un sasniedza pusfinālu.

Ulbrokas vienības labā divus vārtus šajā mačā iemeta Edžus Ceriņš.

Latvijas komandai šis mačs sākās veiksmīgi, jo pirmajās minūtēs pa vārtiem guva Kārlis Jānis Petrovskis un Kārlis Bulāns. Tomēr Igaunijas čempioni nepalika atbildi parādā un īsā laikā pamanījās iemest trīs vārtus, pārņemot vadību. Tiesa, pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, jo 17.minūtē Emīls Birķis panāca 3:3.

Otrajā periodā iniciatīva jau piederēja pagājušās sezonas Latvijas čempioniem, kas guva trīs vārtus pēc kārtas un ieguva komfortablāku vadību. Šoreiz igauņiem ar atspēlēšanos vairs nesekmējās, lai gan 46.minūtē EMU florbolists Pāvels Semjonovs panāca 4:6.

Tiesa, tikai minūti vēlāk Ceriņš atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet galarezultātu 57.minūtē uzstādīja Ainārs Juškēvičs.

Zīmīgi, ka šosezon Tartu EMU spēlē "Elvi Florbola līgā" un vēl pagājušajā nedēļas nogalē kapitulēja "Betsafe"/"Ulbroka" ar 4:13.

Kā vēstīts, otrdien "Betsafe"/"Ulbroka" turnīra pirmajā mačā ar 8:5 pārspēja "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāju Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas.

Līdz ar to B apakšgrupas kopvērtējumā ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs uzvarējusi "Betsafe"/"Ulbroka", kamēr "Phoenix Fireball" un EMU vienīgajās spēlēs cietušas zaudējumus. Šo komandu savstarpējā mačā ceturtdien arī noskaidrosies otra pusfināliste no šīs grupas.

Pirms tam trešdienas vīru turnīra pirmajā spēlē Norvēģijas komanda Oslo "Sveiva" ar 8:2 (2:1, 1:1, 5:0) apspēlēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec".

A apakšgrupas ietvaros līdere ar trim punktiem vienīgajā mačā ir "Sveiva", bet tikpat punktu divās spēlēs ir "Ņižegorodec" kontā. Tikmēr mājiniece "Valmiera" ir bez punktiem, jo tā otrdien pirmajā mačā ar 4:6 zaudēja Ņižņijnovgorodas klubam.

Ziņots, ka pirms tam trešdien Latvijas trešā spēcīgākā dāmu florbola komanda "Ķekava" savā pirmajā šī turnīra spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Slovākijas vienībai "Pruske" un, visticamāk, paliks bez dalības sacensību pusfinālā.

Abas komandas spēlē A apakšgrupā, kuras pirmajā mačā otrdien Krievijas klubs "Nauka-SAFU-NT" no Arhangeļskas ar 11:3 sagrāva "Pruske" florbolistes.

Līdz ar to, lai iekļūtu pusfinālā, ķekavniecēm ceturtdien obligāti jāuzvar Krievijas komanda, kas gan tiek uzskatīta par vienu no turnīra favorītēm. Jau pirms diviem gadiem, kad "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, "Ķekava" spēkojās ar "Nauka" spēlētājām, toreiz kapitulējot ar 0:12.

Pirms tam trešdien Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā notika dāmu turnīra B grupas mačs, kurā Polijas vienība Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa" ar 5:1 (0:0, 1:1, 4:0) trešajā periodā salauza pērnā gada "EuroFloorball Challenge" uzvarētāju Madrides "CDE El Valle" no Spānijas.

Šīs apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas čempione Kocēnu "Rubene", kurai šodien ir brīvdiena, ar 6:1 uzveica Madrides klubu. "Rubene" jau garantējusi vietu pusfinālā un ceturtdien aizvadīs cīņu par uzvaru grupā.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalās četras Latvijas komandas.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji 21.oktobrī cīnīsies finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvas ieguvējus.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!