Foto: F64

Čempione "VEF Rīga" trešdien nenoturēja lielu pārsvaru un tikai pagarinājumā ar 75:71 (13:7, 24:14, 12:16, 12:24, 14:10) viesos pieveica Mārtiņa Gulbja trenēto "Jūrmalu". Tikmēr piekto panākumu piecos šīs sezonas LBL dueļos izcīnīja "Ogre".

"VEF Rīga" jau salīdzinoši ātri salauza jūrmalnieku pretestību un pēc puslaika bija priekšā ar 37:21. Trešajā ceturtdaļā jūrmalnieki spēja pietuvoties līdz 37:44, tomēr pēdējos piecus punktus atkal iemeta "VEF Rīga", atjaunojot pārsvaru, kas lielāks par desmit punktiem.

Panākt pretiniekus jūrmalnieki spēja ļoti ātri, kad Haralds Kārlis iemeta divus tālmetienus nepilnas minūtes laikā, rezultātam kļūstot 48:51. Turpinājumā mājinieki turējās cieši aiz favorītu lomā esošajiem Latvijas čempioniem, bet astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Edgars Jeromanovs ar diviem soda metieniem panāca neizšķirtu 61:61.

Pagarinājuma ievadā "VEF Rīga" ātri panāca piecu punktu pārsvaru, tomēr uz to ar pieciem punktiem pēc kārtas atbildēja Ivars Rihards Žvīgurs, bet kārtējo tālmetienu trāpīja Kārlis un mājinieki jau bija vadībā ar 69:68. Turpinājumā "VEF Rīga" atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksam Peresam bija jāmet soda metieni pie 72:71. Meksikānis trāpīja pirmo raidījumu, bet otrajā kļūdījās un jūrmalnieki ātri devās uz priekšu, tomēr lietuvietis Deniss Krestiņins pazaudēja bumbu un "VEF Rīga" varēja priecāties par grūtu panākumu.

Uzvarētājiem pa 11 punktiem iemeta Iļja Gromovs un Mareks Mejeris, kamēr Arns Labucks izcēlās ar desmit punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Tikmēr jūrmalniekiem ar 24 punktiem izcēlās Kārlis, 12 punktus pievienoja Jeromanovs, bet desmit punktus iekrāja Kristaps Pļavnieks.

Kā ziņots, Latvijas čempioni šo sezonu iesākuši neveiksmīgi, jo LBL mačā piekāpās "Ogrei", kā arī divreiz smagi zaudējuši VTB Vienotās līgas spēlēs.

Vēl vienā mačā trešdien "Ogre" izbraukumā ar 99:76 (20:19, 23:18, 27:20, 29:19) sagrāva "Betsafe"/"Liepāja" komandu un šosezon turpina darboties bez zaudējumiem.

Ogrēniešiem ar 21 punktu izcēlās Guntis Sīpoliņš, bet 14 punktus savāca Jānis Pozņaks.

Tikmēr "Betsafe"/"Liepāja" rindās 22 punktus guva Roberts Krastiņš, bet ar 13 punktiem atzīmējās Kenets Brauns.

LBL kopvērtējumā līderēm "Ventspils" un "Ogrei" ir pa piecām uzvarām piecos mačos, uz trešo vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs pacēlusies "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir divas uzvaras četros mačos.

Pirmajam četriniekam ar vienu panākumu trijos mačos seko "Valka"/"Valga" un "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātei" (LU) ir viena uzvara četrās spēlēs, "Valmiera"/ORDO guvusi vienu panākumu piecos dueļos, bet "Jēkabpils" zaudējusi visās četrās cīņās.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!