Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis trešdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda viesos ar 3:4 (1:1, 0:3, 2:0) piekāpās Astanas "Baris".

Jau šī mača septītajā minūtē "Baris" hokejists Naidžels Douss atklāja rezultātu, tomēr tikai 51 sekundi vēlāk "Admiral" uz tablo atjaunoja līdzsvaru, kad izcēlās Džeimss Raits. Turpinājums viesiem no Vladivostokas gan nebija diez ko sekmīgs, jo otrajā trešdaļā mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas un panāca jau 4:1. Ceturto vārtu zaudējumā līdzvainīgs bija arī Bārtulis. Viņš 38. minūtē nopelnīja divu minūšu sodu par pretinieka turēšanu ar rokām, turklāt tobrīd noraidīts tika arī viņa komandas biedrs Damirs Žafjarovs. Līdz ar to "Baris" spēlēja lielajā vairākumā, ko izmantoja Douss, izceļoties otro reizi mačā.

"Admiral" gan parūpējās par intrigas atjaunošanu, jo trešā perioda sākumā Džonatons Blams gan vienus vārtus atguva, turklāt šajā vārtu guvumā piespēle tika ieskaitīta arī Bārtulim, bet 57. minūtē Roberts Saboličs panāca jau 3:4. Tiesa. cīņas noslēgumā viesiem iemest vēl vienu ripu pretinieku "cietoksnī" neizdevās.

Astanas vienība pēdējo piecu maču laikā guvusi četras uzvaras.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 54 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem. Pa šo laiku latvietis veica rezultatīvu piespēli, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un reiz bloķēja pretinieku raidījumu.

Šosezon aizvadītajā 21 spēlē Bārtulis atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 65 punktiem 24 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet tai ar 46 punktiem 20 spēlēs seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo Helsinku "Jokerit", kas guvusi jau 15 uzvaras pēc kārtas, ir 50 punkti 19 spēlēs.

Tikmēr ceturto vietu ar 39 punktiem ieņem latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kur par galveno treneri strādā Pēteris Skudra, kamēr cita uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem ir septītā, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie desmit punktiem 23 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 43 punktiem 21 spēlē joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 41 punktu 22 mačos seko Omskas "Avangard".

Aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 35 punktiem ir astotā, kamēr "Admiral" ar 23 punktiem atrodas 12.pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferences pēdējā pozīcijā ar 16 punktiem atrodas aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!