Foto: PantherMedia/Scanpix
Dānijas sieviešu futbola izlase atteikusies aizvadīt 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli ar Zviedriju, jo futbolistēm radušās finansiāla rakstura domstarpības ar nacionālo federāciju, ziņo ārzemju mediji.

Pēc Dānijas Futbola savienības (DFS) restrukturizācijas nacionālā sieviešu izlase vairs neskaitās organizācijas darbinieki un līdz ar to alga viņām var paredzēta, kas izsaucis sašutumu spēlētāju vidū. Futbolistes pārmet, ka pret viņām ir pilnīgi citāda attieksme kā pret vīriešu izlase.

Starp DFS un valsts sieviešu futbola izlasi jau ilgāku laiku noris pārrunas par šo situāciju, taču pie kompromisa puses nav nonākušas.

Izlase iesniegusi divus atšķirīgus priekšlikumus, taču DFS abus noraidīja, raksta "The Sun". Viens no tiem bija ideja, ka vīriešu izlase dāmām pārskaita 67,6 tūkstošus eiro gadā un ka sieviešu izlasei būtu tādas pat pamattiesības kā kungiem.

Iepriekš Norvēģijas vīriešu futbola izlases spēlētāji iestājās par to, lai samazinātu savas algas nacionālajā komandā un novirzīt šos līdzekļus sieviešu valstsvienībai, ziņoja raidsabiedrība NRK. Līdz šim vīriešu komandā spēlētāju algas bija vairāk divreiz lielākas nekā sievietēm, bet, sākot ar 2018. gadu, abu izlašu spēlētāji saņems vienādu summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!