Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien latvietis Zemgus Girgensons Bufalo "Sabres" mačā pret Lasvegasas "Golden Knights" guva savainojumu.
"Sabres" aizvadītajā cīņā izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:1, 0:2, 3:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās NHL jaunpienācējai no Lasvegasas.

Girgensons šo spēli iesāka ceturtajā virknējumā kopā ar Džordanu Nolanu un Metu Mulsonu, taču paspēja nospēlēt tikai 2:30 minūtes. Viņš mazākumā bloķēja pretinieku metienu, bet ripa latvietim sāpīgi trāpīja pa kāju. Girgensons devās uz ģērbtuvēm un laukumā vairs neatgriezās. Šajā laikā viņš divas reizes bloķēja metienus.

Raiens O'Reilijs septītajā minūtē deva vadību "Sabres" hokejistiem, bet tad "Golden Knights" guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4:1. Mājiniekiem precīzi meta Oskars Lindbergs, Alekss Tuhs, Reilijs Smits un Davids Perons. Tomēr pamatlaika pēdējās desmit minūtēs "Sabres" prata rezultātu izlīdzināt, kad ar rezultatīviem metieniem izcēlās O'Reilijs, Sems Reinhārts un Evanders Keins. Pagarinājumā Davids Perons ļāva Lasvegasas komandai izglābties no zaudējuma.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar četriem punktiem septiņās spēlēs apsteidz tikai Monreālas "Canadiens" un Ņujorkas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!