Foto: AFP/Scanpix/LETA

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides "Real" otrdien H apakšgrupas mačā Spānijas galvaspilsētā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Totenhemas "Hotspur", bet Mančestras "City" F apakšgrupā Anglijas un Itālijas čempionātu līderu duelī savā laukumā ar 2:1 (2:0) apspēlēja "Napoli".

Madridē mača rezultāts tika atklāts 28. minūtē, kad pēc "Hotspur" franču aizsarga Serža Orjē piespēles soda laukumā viņa tautietis Rafels Varāns no "Real" komandas ieraidīja bumbu savos vārtos. Divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām "Real" spožākā zvaigzne Krištianu Ronaldu panāca izlīdzinājumu, jo realizēja 11 metru soda sitienu, ko madridieši nopelnīja par Orjē pārkāpumu savā soda laukumā.

Abas komandas turnīru iesākušas ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu trīs spēlēs, turklāt arī ar identisku vārtu attiecību 7:2. Abu komandu līderi Ronaldu un Harijs Keins ar pieciem vārtiem dala šīs sezonas turnīra rezultatīvāko spēlētāju godu.

"Real" komandai šajā mačā savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt velsietis Gerets Beils un spānis Dani Karvahals. Savukārt viesiem nevarēja palīdzēt viens no līderiem Dele Ali, kuram bija jāizcieš trīs spēļu diskvalifikācija par rupjo pārkāpumu vēl iepriekšējās sezonas mačā.

Vēl šajā apakšgrupā Kipras čempione Nikosijas APOEL savā laukumā sensacionāli nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Vācijas bundeslīgas grandu Dortmundes "Borussia".

Komandas vārtus guva otrā puslaika vidū. Vispirms 62. minūtē APOEL uzbrucējs Mikaels Pote no Beninas atklāja mača rezultātu, bet piecas minūtes vēlāk grieķu aizsargs Sokratis Papastatopuloss panāca izlīdzinājumu.

Vācijas kluba galvenais treneris Peters Boss, kurš iepriekš stūrēja Nīderlandes titulēto komandu Amsterdamas "Ajax", Eirokausos izcīnījis tikai vienu uzvaru desmit spēlēs. Daudz lielāka pieredze pretējā nometnē ir Georgam Donim, kurš Eirokausos izcīnījis 17 uzvaras, 12 reizes spēlējis neizšķirti un cietis 30 zaudējumus.

H apakšgrupā pa septiņiem punktiem trīs spēlēs ir "Real" un "Hotspur" komandām, bet "Borussia" un APOEL guvušas pa vienam punktam.

Tikmēr Mančestrā notikušajā duelī mājiniekiem uzvarai pietika ar diviem vārtiem, kuri tika gūti mača pirmajās 13 minūtēs. Vispirms precīzi sita angļu pussargs Rahīms Stērlings, bet nedaudz vēlāk atzīmējās arī brazīlietis Gabriēls Žezūss.

Spēles 38. minūtē viens no "Napoli" līderiem beļģis Drīss Mertenss nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet otrajā puslaikā tas izdevās viņa komandas biedram Amadū Djavaram. Tiesa, pēc senegālieša realizētās "pendeles" "Napoli" vārtus neguva un cieta zaudējumu.

"City" futbolisti dažādos turnīros izcīnījuši desmit uzvaras pēc kārtas, kamēr "Napoli" vienībai līdz otrdienai bija sešu uzvaru sērija.

Abas komandas šobrīd ir lieliskā formā un ir savu čempionātu līderes. Tiesa, "City" vēl joprojām nevar palīdzēt Mančestras vienības līderis Serhio Agvero, kurš septembra beigās avārijā lauza ribas un laukumā vēl nav atgriezies, lai gan pēdējos divos mačos bija pieteikumā.

Vēl šajā apakšgrupā Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas viesos ar 2:1 (1:1) pārspēja Nīderlandes klubu Roterdamas "Feyenoord". Doņeckas vienības labā abus vārtus guva brazīliešu pussargs Bernards.

F apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir "City", seši punkti ir "Šahtar" komandai, pie trim punktiem tikusi "Napoli", bet "Feyenoord" ir bešā.

Tikmēr E apakšgrupā slavenais Anglijas premjerlīgas klubs "Liverpool" viesos ar 7:0 (4:0) sagrāva Slovēnijas komandu "Maribor". Liverpūles vienībā pa diviem vārtiem guva brazīlietis Firminju un ēģiptietis Muhameds Salahs.

Liverpūles komanda šosezon ir neizšķirtu meistare, jo spēlējusi neizšķirti divās Čempionu līgas spēlēs un četros no astoņiem premjerlīgas dueļiem. Tiesa, "Maribor" daudz neatpaliek, jo četrās no 12 Slovēnijas čempionāta cīņām arī spēlējusi neizšķirti.

Savukārt pārsteidzošu un pārliecinošu uzvaru otrdien izcīnīja Krievijas čempione Maskavas "Spartak", kas savās mājās ar 5:1 (1:1) sagrāva Spānijas klubu "Sevilla", kas no 2014. līdz 2016. gadam izcīnīja trīs titulus pēc kārtas UEFA Eiropas līgā.

E apakšgrupā pa pieciem punktiem ir "Liverpool" un "Spartak" komandām, "Sevilla" tikusi pie četriem punktiem, kamēr "Maribor" komandas rēķinā viens punkts.

Tikmēr trešo uzvaru šīs sezonas Čempionu līgā izcīnīja Turcijas klubs Stambulas "Bešiktaš", kas viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Francijas čempioni "Monaco". Stambulas komandā abus vārtus guva turku uzbrucējs Dženks Tosuns.

Savukārt "Monaco" vienībā precīzi sita Francijas čempiones uzbrukuma līderis Radamels Falkao. Kolumbietis šosezon 16 spēlēs guvis 15 vārtus, tomēr tas nav glābis komandu no neveiksmīgā starta UEFA Čempionu līgā, kur pirmajās trīs spēlēs gūts viens punkts.

Vēl šajā apakšgrupā iepriekšējās sezonas Vācijas bundeslīgas vicečempione "Leipzig" savu tribīņu priekšā ar 3:2 (3:2) apspēlēja Portugāles klubu "Porto", tiekot pie savas vēsturē pirmās uzvaras Eirokausos.

Leipcigas klubs iepriekšējā sezonā debitēja Vācijas bundeslīgā un uzreiz tika pie vicečempiones goda. Līdz ar to "Leipzig", kas vēl pirms četriem gadiem spēlēja Vācijas pēc spēka trešajā līgā, šosezon debitē Eirokausos.

G apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir "Bešiktaš", četri punkti ir "Leipzig" kontā, trīs punktus guvusi "Bešiktaš", bet viens punkts ir "Monaco" vienībai.

Vēl astoņas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas trešdien.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides "Real", kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas "Juventus".

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides "Real" vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!