Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kasapara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" otrdien zaudēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kamēr Somijas klubs Helsinku "Jokerit" izcīnīja 15. uzvaru pēc kārtas.

Latvieša Pētera Skudras trenētā "Torpedo" viesos ar 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) atzina Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" pārākumu, pārtraukdama trīs uzvaru sēriju.

Daugaviņš laukumā bija 18 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Torpedo" izbraukuma sēriju sāka svētdien, kad viesos ar 3:1 pārspēja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Citā KHL mačā latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" savā laukumā ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) uzvarēja Ufas "Salavat Julajev".

Tikmēr Helsinku "Jokerit" savā laukumā ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) apspēlēja Kazaņas "Ak Bars", izcīnīdama 15.uzvaru pēc kārtas.

KHL rekords ir 20 uzvaras pēc kārtas, ko šīs sezonas pirmajā trešdaļā iespēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA.

Sanktpēterburgas klubs otrdien savā laukumā ar 5:2 (1:1, 0:1, 4:0) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", trešajā trešdaļā gūstot četrus vārtus.

Ziņots, ka vārtus pagarinājumā gūstot Miķelim Rēdliham, Rīgas "Dinamo" pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību, tiekot pie šosezon pirmās uzvaras savā laukumā.

Pamatlaikā laukuma saimnieku labā vārtus guva amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo un Gunārs Skvorcovs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 65 punktiem 24 mačos ir SKA komanda, bet tai ar 46 punktiem 20 spēlēs seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo Helsinku "Jokerit" rēķinā ir 50 punkti 19 spēlēs.

Tikmēr ceturto vietu ar 39 punktiem ieņem "Torpedo" vienība, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem ir septītā, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie desmit punktiem 23 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 43 punktiem 21 spēlē joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 41 punktu 22 mačos seko Omskas "Avangard".

Aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 35 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 23 punktiem atrodas 12.pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferences pēdējā pozīcijā ar 16 punktiem atrodas aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!