Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Monreālā Latvijas jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Edgars Skrīvers (16-4) trīs raundu reitinga cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu uzveica mājinieku Ksavjēru Aluī (8-1), tādējādi pagarinot savu uzvaru sēriju un sperot soli līgumam ar prestižo cīņu organizāciju UFC, informē portāls "balticevents.info".

Skrīvers cīņu aizvadīja ACB (Absolute Championship Berkut) turnīrā, kas ir viena no pasaules vadošajām cīņas sporta organizācijām. Pēc portāla "Fightmatrix" statistikas ACB ierindojas trešajā vietā pasaules cīņu organizāciju reitingā.

Tukumniekam Skrīveram tika piedāvāta cīņa viņa ierastajā svara kategorijā līdz 61 kilogramam. Skrīvers cīnījās ar Aluī, kurš esot trešais labākais cīkstonis Kanādā un labākais Kvebekā. Jau no pirmās minūtes kontroli pār cīņu uzņēmās Skrīvers, spiežot pretiniekam stāvēt uz papēžiem. Skrīvers visas cīņas garumā turēja Aluī sev drošā distancē, bet trešā raunda izskaņā latvietis ievainoja Aluī ar kājas sitienu korpusā, tādējādi, gandrīz piebeidzot pretinieku.

Ar šo uzvaru Skrīvers nokļuva soļa attālumā no pasaulē vadošās MMA organizācijas UFC. Skrīvers jau vairāk nekā gadu uzturas Zviedrijā un trenējas kopā ar tādām UFC zvaigznēm kā Aleksandru Gustafsonu (17-4) un Rezu Madadi (14-5).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!