Foto: Publicitātes foto
28. oktobrī "Arēnā Rīga" notiekošā cīņu šova "KOK World Grand Prix in Riga 2017" ietvaros notiks četru vīru kikboksa turnīrs, kura uzvarētājs kļūs par Latvijas labāko pusvieglā svara (-65 kg) kikbokseri un savā īpašumā iegūs čempiona kausu.

Šajā turnīrā piedalīsies pasaules kausa uzvarētājs kikboksā K-1 versijā Jānis Freimanis (Talsi, Latvija), pasaules čempions kikboksā WAK 1F versijā Artūrs Smertjevs (Rīga, Latvija), Baltijas čempions kikboksā WAK 1F versijā Vjačeslavs Makarovs (Rīga, Latvija) un Āzija čempions taiboksā IFMA versijā Ulugbeks Zuhurovs (Taškenta, Uzbekistāna).

Tā nu sanācis, ka izlozes kārtībā pusfināla mačā divdesmit divus gadus vecais Freimanis krustos dūres ar gadu vecāko Zuhurovu, kurš šobrīd dzīvo un uzturas Latvijā, bet šī turnīra titulētākais atlēts divdesmitgadīgais Smertjevs aci pret aci tiksies ar turnīra vecāko dalībnieku Makarovu, kuram decembrī paliks divdesmit septiņi gadi.

Vērtējot pēc pieredzes un sasniegumiem lielajā sportā, par turnīra favorītu tiek uzskatīts sporta kluba "Muay Thai Academy" audzēknis Artūrs Smertjevs, kurš šobrīd organizācijas "King Of Kings" (KOK) versijā pusvieglā svara divīzijā atrodas reitinga tabulas devītajā ailītē. Tomēr nedrīkst nenovērtēt arī pārējos turnīra dalībniekus, kuri savās pēdējās aizvadītajās cīņās cīnījušies bez zaudējumiem un uz šo turnīru ir gana motivēti.

Ja salīdzina ar līdzīgiem KOK rīkotajiem turnīriem, kurā vienā dienā pēc "Play Off" principa tiek noskaidrots spēcīgākais, kurš automātiski kļūst par obligāto pasaules čempiona titula pretendentu, tad šoreiz uzvarētājs iegūst tikai čempiona kausu un automātiski krāj reitinga punktus, lai kvalificētos pasaules čempiona titula pretendenta turnīram.

Šobrīd pasaules čempiona josta pusvieglajā svarā pieder sportistam no Moldovas Staņislavam Renitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!