Foto: AFP/Scanpix

Krievijas varas iestādes vērsušās Interpolā, lai ar starptautiskās organizācijas palīdzību aizturētu un izdotu Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņotāju, bijušo Krievijas antidopinga laboratorijas vadītāju Grigoriju Rodčenkovu, atsaucoties uz informācijas avotu Krievijas Federācijas varas iestādēs, ziņo aģentūra "R-Sport".

Pirmdien, 16. oktobrī, Maskavas pilsētas tiesa atzina par likumīgu Rodčenkovam aizmuguriski piespriesto arestu. Viņam draud 10 gadu ieslodzījums par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc Krievijas Izmeklēšanas komisijas rīcībā esošās informācijas, Rodčenkovs sportistiem kā vitamīnus esot devis dopingu, bet tie pat neesot zinājuši, kādus preparātus uzņem.

Interpola ģenrālsekretariātā izvērtēs pieprasījumu un visus faktus, iekams lemt par Rodčenkova izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā. Ja Interpols uzskatīs, ka kriminālizmeklēšanai ir politisks raksturs, Krievijas prasību var arī noraidīt.

Rodčenkova sniegto informāciju WADA neatkarīgā izmeklēšanas komisija izmantoja, pētot dopinga pārkāpumus Krievijas sportā. Rodčenkovs pastāstījis par valsts atbalstītas dopinga programmas pastāvēšanu Krievijā, kurā iekļauti vairāki elites sportisti, ieskaitot Soču olimpiskos čempionus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!