Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Traģiski noslēgusies spēle Indonēzijas augstākās līgas futbola čempionātā – pēc sadursmes ar komandas biedru miris vietējā zvaigzne, pieredzējušais vārtsargs Čoiruls Huda, ziņo ārzemju mediji.

Hudas pārstāvētās "Persela Lamongan FC" komandas paziņojumā teikts, ka Huda saņēma "tiecienus pa klūtīm un apakšsžokli". 38 gadus vecajam futbolistam turpat laukumā tika sniegta pirmā palīdzība un viņš tika operatīvi nogādāts slimnīcā, taču neilgi pēc ierašanās tur miris, ziņo BBC.

Sākotnējā medicīniskā pārbaude atklājusi "iespējamas galvas un kakla traumas". Lamonganas slimnīcas ārsts Judistro Andri Nugroho pieļauj, ka pēc sadursmes Huda "pārstājis elpot un tas izsaucis sirdstrieku".

Spēle turpinājās, un Perselas komanda uzvarēja ar 2:0. Kad kļuva zināms, par Hudas nāvi, tūkstošiem fanu ar svecītēm pie stadiona godināja vārtsargu, kurš šajā klubā bija aizvadījis vairāk nekā 500 spēles. "Persela FC" bija viņa vienīgais pārstāvētais klubs karjerā.

"Viņš ir leģenda – viena kluba spēlētājs. Pēc aiziešanas no aktīvā sporta viņš gribēja kļūt par vārtsargu treneri," stāsta Indonēzijas futbola rakstnieks Antonijs Satons, kurš pirms dažiem mēnešiem tikās ar Hudu, lai rakstītu par viņu grāmatu. "Viņš spēlēja savas pilsētas komandā, bija piepildījis savu sapni. Viņš bija laimīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!