Foto: F64

Latvijas futbola izlase pēc oktobrī aizvadītajām spēlēm Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā pakāpusies ar 19 vietām un ierindojas 129. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izskaņā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Fēru salām, bet savā laukumā ar 4:0 sakāva Andoru. Šajos mačos iegūtie punktu ļāva valstsvienībai tikt ārā no rekordzemās 148. pozīcijas. FIFA pasaules rangā kopā ir 211 komanda.

Šajā gadā Latvijas izlase FIFA rangā pārsvarā tikai zaudējusi pozīcijas. Gada sākumā tā ieņēma 110. vietu, bet martā un jūnijā komanda veica nelielu kāpumu, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bet visu pārējo laiku Latvijas izlase turpinājusi savu lejupslīdi. Aprīlī un maijā komanda atkārtoja iepriekšējo antirekordu 124. vietu, savukārt jūlijā tika sasniegts jauns antirekords (130. vieta), augustā zaudēta vēl viena pozīcija, bet tad Aleksandra Starkova vadītā komanda noslīdēja uz 148. vietu, kas tagad ir līdz šim sliktākais rezultāts. Visu laiku labākā pozīcija izlasei ir 45. vieta 2009. gada novembrī.

Latvijas izlasei nākamais mačs būs pārbaudes spēle pret Kosovas valstsvienību 13. novembrī. Šī izlase FIFA ranga ieņem 183. vietu.

FIFA pasaules ranga līdere joprojām ir Vācija, kas apsteidz Brazīliju Portugāli, Argentīnu, Beļģiju un Poliju. Francija pakāpās uz septīto vietu, Spānija – uz astoto, Čīle saglabāja devīto pozīciju, bet Peru tagad ierindojas desmitajā vietā. Savukārt Šveice pēc četru pozīciju zaudēšanas izkrita no TOP 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!