Foto: AFP/Scanpix
Divkārtējai olimpiskajai čempionei Justīnai Kovaļčikai gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā paredzēts apjomīgs sacensību kalendārs – viņa plāni piedalīties piecās no sešām distanču slēpošanas disciplīnām, ziņo vietējie mediji.

Pēc 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, kurās viņa izcīnīja vienu no savām divām olimpiskajām zelta medaļām, poļu sportiste bija gatava noslēgt karjeru, taču esot spējusi atgūt teicamu fizisko formu un ir gatava startēt arī Phjončhanā.

"Es pavisam noteikti izlaidīšu 10 kilometru sacīksti, bet pārējās piecās plānoju piedalīties, ieskaitot komandu sprintu kopā ar Silviju Jakovecu," Kovaļčika izteikusies sarunā ar izdevumu "Dziennik". "Līdz Soču spēlēm biju pārliecināta, ka tā būs mana pēdējā olimpiāde, taču tagad man ir izdevies atgriezties iepriekšējā formā."

Sočos Kovaļčika uzvarēja tieši 10 km distancē, kuru tagad plāno izlaist.

Savu pirmo olimpiskās čempiones titulu poļu slēpotāja ieguva 2010. gada Vankūveras spēlēs, triumfējot 30 km distancē klasiskajā stilā. Šajās spēlēs viņa ieguva pilmu nedaļu komplektu, izcīnot sudrabu individuālajā sprintā un bronzu 15 km iedzīšanā.

2006. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā Kovaļčika ieguva bronzas medaļu 30 km distancē brīvajā stilā.

Poļu slēpotājai ir arī divkārtēja pasules čempione, trīskārtēja vicečempione un triju pasaules meistarsacīkšu bronzas medaļu īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!