Foto: AP/Scanpix

WTA sieviešu tenisa pasaules rangā savu rekordaugsto vietu saglabājusi Jeļena Ostapenko, bet nelielu kritumu piedzīvojusi Anastasija Sevastova. Savukārt ATP vīriešu tenisa rangā nelielu kāpumu veicis Latvijas labākais spēlētājs Ernests Gulbis, kuram šī ir viena no neveiksmīgākajām sezonām karjerā.

Ostapenko pasaules rangā ieņem augsto septīto vietu. Latvijas labākā tenisiste pēc saspringtā grafika nespēlēja pagājušajā nedēļā un arī šonedēļ nepiedalīsies sacensībās, gatavojoties sezonas noslēguma turnīram Singapūrā. Tas sāksies 22. oktobrī.

Tikmēr vienu pozīciju pasaules rangā zaudējusi Anastasija Sevastova, kura tagad ieņem 21. vietu. Latvijas otrā rakete šonedēļ Maskavā spēlēs Kremļa kausa izcīņā, kur sacensības sāks no otrās kārtas.

Vēl WTA pasaules rangā 257. vietu ieņem Diāna Marcinkeviča, 1004. vietu – Daniela Vīsmane, bet 1107. vietu – Irina Lapustina.

WTA pasaules ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Simona Halepa, aiz kuras seko Garvine Mugurusa, Karolīna Pliškova, Elina Svitoļina, Venusa Viljamsa un Karolīna Vozņacki.

ATP vīriešu tenisa rangā Gulbis pakāpies par piecām vietām un tagad tagad ieņem 203. vietu. Vēl no Latvijas tenisistiem 713. vietu ieņem Mārtiņš Podžus, 919. – Miķelis Lībietis, 1326. – Artūrs Lazdiņš, dalītu 1464. – Krišjānis Stabiņš, dalītu 1663. – Rihards Emuliņš un Jānis Podžus, bet dalītu 1764. – Roberts Grīnvalds.

ATP vīriešu tenisa ranga augšdaļā arī nav būtisku izmaiņu. Līderis ir Rafaels Nadals, bet labāko pieciniekā vēl ir Rodžers Federers, Endijs Marejs, Marins Ciličs un Aleksandrs Zverevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!