Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no Vācijas vienības "BORA - hansgrohe" svētdien ar 30. vietu kopvērtējumā noslēdza UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautā Turcijas prezidenta daudzdienu velobraucienu.

Svētdien Stambulā aizvadītajā pēdējā - sestajā - posmā, Saramotins ieņēma 27. vietu.

Par 143,7 kilometru garā etapa uzvarētāju kļuva beļģis Edvards Tēnss ("Trek - Segafredo"), kurš finišēja pēc trim stundām, 24 minūtēm un 32 sekundēm.

Viņš finiša spurtā pārspēja Saramotina komandas biedru Mateo Peluči no Itālijas, kamēr trešo vietu ieņēma vēl viens itālis Frančesko Gavazi ("Androni - Sidermec - Bottecchia").

Tikmēr Saramotins etapā palika 27. vietā, finišu sasniedzot līderu grupā.

Par velobrauciena uzvarētāju kļuva itālis Djego Ulisi no UAE komandas, kurš svētdien bija sestais, saglabājot ceturtajā posmā iegūto vadību.

Viņš par 12 sekundēm apsteidza "Astana" komandas dāņu riteņbraucēju Jesperu Hansenu.

Saramotins kopvērtējumā saglabāja 30. vietu, no pirmās vietas atpaliekot trīs minūtes un 31 sekundi.

Turcijas prezidenta velobrauciens bija pirmspēdējās UCI Pasaules tūres šīs sezonas kalendārā.

Pasaules tūres kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu grupas braucienā Gregs van Avermēts no Beļģijas (BMC), bet viņam seko šosezon "Tour de France" un "Vuelta a Espana" triumfējušais brits Kristofers Frūms ("Sky"). Abus sportistus šķir 130 punkti, kurus var atgūt vienās sacensībās ar izcīnītu trešo vietu, taču Frūms pēc septembrī notikušā pasaules čempionāta paziņoja, ka noslēdz sezonu, līdz ar to van Avermētam uzvara UCI Pasaules tūrē ir tikpat kā kabatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!