Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" svētdien Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) pārtrauca 13 zaudējumu sēriju, viesos ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) pārspējot Ņižņijnovgorodas "Čajka" vienību.

Rīdziniekiem abus vārtus guva Roberts Priževoits, kurš 55. minūtē pēc Denisa Fjodorova piespēles vairākumā atklāja rezultātu, bet 58. minūtē vēl vienu reizi izmantoja skaitlisko pārsvaru, šoreiz izceļoties pēc Paula Svara un Alekseja Popova piespēlēm.

"Čajka" pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Vjačeslavs Korotins, tomēr uzvaru "Rīga" beigās nosargāja.

Uzvarētāju rindās teicamu spēli aizvadīja vārtsargs Jānis Voris, kurš atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem, kamēr "Rīga" pa pretinieku vārtiem meta 24 reizes.

"Rīga" guva pirmo panākumu kopš 14. septembra, pēc tam 13 mačos pēc kārtas zaudējot.

Jau vēstīts, ka sestdien abu komandu pirmajā duelī "Rīga" zaudēja ar 2:5.

Zīmīgi, ka svētdien tiksies arī abu jauniešu vienību "lielās" komandas, jo Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ietvaros uzņems Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurā spēlē Kaspars Daugaviņš, bet galvenais treneris ir Pēteris Skudra.

MHL čempionātā "Rīga" nākamnedēļ uzsāks četru mājas spēļu sēriju.

"Rīgas" komanda sezonu sāka ar trim panākumiem pēc kārtas, bet tad sekoja gara neveiksmju sērija, kurā tikai trīs reizes izdevās iemest divus vārtus spēlē, bet pārējos dueļos mazāk.

"Rīga" ar 15 punktiem 20 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 14. pozīciju 17 komandu vidū, bet "Čajka" ar 15 punktiem 16 mačos atrodas vienu vietu augstāk.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" šosezon mājas spēles aizvada "Volvo" ledus hallē Rīgā.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!