Foto: F64

Desmitkārtējā Latvijas čempione telpu futbolā Rīgas "Nikars" sestdien Serbijā UEFA kausa pamatturnīra spēlē ar 2:4 (0:1) piekāpās Ukrainas spēcīgākajai vienībai "Herson", netiekot elites kārtā.

Latvijas vienības labā vārtus šajā cīņā guva Germans Matjušenko un Igors Avanesovs.

Šī mača rezultātu desmitajā minūtē atklāja Ukrainas komandas spēlētājs Fumasa, kurš kopumā šajā duelī izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem. Otrā puslaika sākumā "Herson" panāca arī 2:0, bet Matjušenko 36. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, vien neilgu brīdi pēc tam "Herson" atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet noslēdzošajās minūtēs komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem, kas gan dueļa likteni neizšķīra.

Latvijas klubam, lai izcīnītu trešo vietu un tiktu elites kārtā, sestdienas mačā bija nepieciešama tikai uzvara.

Jau vēstīts, ka trešdien turnīra ievadā Latvijas čempionvienība cieta sāpīgu zaudējumu ar 1:2 pret turnīra saimnieci Kragujevacas "Ekonomac", izšķirošos vārtus ielaižot četras sekundes pirms spēles beigām, bet pēc tam ar 1:7 kapitulēja favorītei Lisabonas "Sporting" no Portugāles.

Līdz ar to "Nikars" trīs spēlēs palika bez punktiem un ieņēma pēdējo vietu grupā, kā vienīgā komanda nekvalificējoties nākamajai kārtai.

Trīs labākās šīs grupas komandas iekļūs elites kārtā, kurā būs 16 komandas.

Lisabonas "Sporting" aprīļa beigās otro reizi vēsturē spēlēja turnīra finālā, bet tajā smagi ar 0:7 kapitulēja Spānijas spēcīgākajai komandai "Inter".

Kā vēstīts, pagājušās sezonas turnīrā "Nikars" uzvarēja visās trijās UEFA kausa pamatturnīra spēlēs un kvalificējās elites kārtai, kur palika grupas trešajā vietā. Elites kārtā iepriekš Latvijas komanda spēlējusi arī 2012./13. gada sezonā.

Savukārt maijā "Nikars" vienība desmito gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!