Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas "Knicks" no sastāva atbrīvojusi vien pirms dažām dienām nolīgto Treju Burku, kā arī sastāvā vieta nav atradusies Naidželam Heizam un Havjeram Ratanam-Meizam, informē klubs.

Zīmīgi, ka ar 24 gadus veco Burku līgums oficiāli tika noslēgts vien trešdien, bet pēc vienas pārbaudes spēles, kurā aizsargs nemaz nepiedalījās, kontrakts ir pārtraukts.

Burku 2013. gada NBA drafta pirmajā kārtā ar augsto devīto numuru izraudzījās Minesotas "Timberwolves", taču pēc tam uzreiz aizmainīja uz Jūtas "Jazz" vienību, kuras rindās arī aizvadīja sekmīgu NBA debijas sezonu. Viņš tika iekļauts 2013./2014.gada sezonas debitantu simboliskajā izlasē, kā arī cīņā par gada labākā jaunpienācēja balvu saņēma trešo lielāko balsu skaitu, zaudējot tikai Maiklam Kārteram-Viljamsam un Viktoram Oladipo.

Veiksmīgs turpinājums gan nesekoja. "Jazz" rindās Burks nospēlēja trīs sezonas, bet pērn pārcēlās uz Vašingtons "Wizards" vienību, kurā iepriekšējā sezonā 57 spēlēs vidēji guva piecus punktus mačā, izdarot arī 1,8 rezultatīvs piespēles, laukumā pavadot 12,3 minūtes spēlē.

Tikmēr uzbrucējs Heizs un aizsargs Ratans-Meizs pēc aizvadītās sezonas noslēdza studijas augstskolās, bet pēc tam netika izvēlēti NBA draftā. Abi ar Ņujorkas komandu parakstīja negarantētos līgumus, kas tagad izbeigti.

Pašlaik "Knicks" komandai ir līgumi ar 17 spēlētājiem, bet sezonas laikā sastāvā drīkst būt 15. Tā kā pirmajās 12 sezonas spēlēs diskvalificēts būs centrs Žoakims Noā, sezonas ievadā Ņujorkas vienība sastāvā drīkstēs paturēt 16 basketbolistus, bet pēc tam gan tas būs jāīsina vēl vairāk.

"Knicks", gatavojoties jaunajai NBA sezonai, piedzīvoja zaudējumus visās piecās pārbaudes spēlēs, bet jauno sezonu komanda sāks nākamajā ceturtdienā, viesojoties pie Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!