Foto: facebook.com/dinamorigaofficial/

Ja Rīgas "Dinamo" hokejistiem otrdien izdosies uzbrukt tikpat aktīvi kā piektdien mača noslēdzošajās desmit minūtēs, tad Latvijas galvaspilsētas komandai izdosies revanšēties Čerepovecas "Severstaļ" vienībai, uzskata rīdzinieku vārtsargs Mants Armalis.

Jau ziņots, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pastarīte Rīgas "Dinamo" piektdien viesos ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) zaudēja Čerepovecas "Severstaļ" komandai.

"Dinamo" vārtus šajā mačā sargāja lietuviešu vārtsargs Mants Armalis, kuram šī bija debija KHL. Viņš kļuva par otro lietuvieti KHL aiz sava komandas biedra Nerijus Ališauska un Darjus Kasparaiša.

"Pēc piedzīvota zaudējuma ir ļoti draņķīga sajūta. Pirmajā trešdaļā rādījām atzīstamu sniegumu, otrais periods nebija tik sekmīgs, bet guvām vārtus. Trešajā trešdaļā mums bija nospiedošs pārsvars, taču vārtus gūt nespējām," klubs citē Armaļa teikto.

Armalis pirmo reizi kapitulēja otrā perioda piektajā minūtē, kad neredzēja Pāvela Černova metienu no laukuma malas.

"Viņi izdarīja metienu aizsegā, ja tā gadās, un ripa lido vārtos, tad to atvairīt ir gandrīz neiespējami. Otrajos vārtos viņi ļoti labi realizēja vairākumu ar spēcīgu metienu," skaidro Armalis.

Pēc spēles Čerepovecā rīdzinieki atgriezīsies mājās, svētdien pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sākot piecu mājas spēļu sēriju. Zīmīgi, ka jau otrdien Rīgā viesosies arī "Severstaļ", bet pēc tam sekos spēles arī pret Novosibirskas "Sibirj", Omskas "Avangard" un Minskas "Dinamo".

"Komandā esmu iejuties labi. Spēlētāji ir draudzīgi, arī otrs vārtsargs Jānis Kalniņš palīdz. Bet šie zaudējumi, protams, ļoti iespaido komandas garu. Tagad atgriezīsimies mājās. Ar šādu ofensīvu mājās mums viņi ir jāpārspēj," uzsver Armalis.

Tikmēr "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns uzteica Rīgas hokejistu centību.

"Ļoti daudz metām, tomēr pietrūka izpildījuma. "Severstaļ" bija labi pretuzbrukumi. Viņi iemeta svarīgus vārtus vairākumā, kas izšķīra mača likteni," preses konferencē teica Ankipāns.

"Severstaļ" Rietumu konferencē ar 31 punktu 21 mačā ieņem astoto vietu, kamēr Rīgas "Dinamo" rēķinā ir astoņi punkti 21 spēlē un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Virs rīdziniekiem Rietumu konferencē ar 21 punktu atrodas Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!