Foto: LETA

Kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio, kurš pēdējās spēlēs netika komandas sastāvā, piektdien oficiāli atbrīvots no Rīgas "Dinamo".

Kā ziņo vienība, vienošanās pārtraukta pēc abpusējas vienošanās.

24 gadus vecais uzbrucējs Lesio bija izlaidis pēdējās četras Rīgas "Dinamo". Kaut jau iepriekš bija neoficiāla informācija, ka Rīgas "Dinamo" ar viņu pārtrauks līgumu, līdz šim uzbrucējs bija ar komandu un piedalījās treniņos, tomēr viņš netika paņemts līdz izbraukuma sērijā, kurā vienība atrodas pašlaik.

Iepriekš krievu mediji Lesio vārdu iepriekš saistīja ar pāreju uz Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par galveno treneri strādā Pēteris Skudra.

Lesio šosezon 13 mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Lesio 2011. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izvēlēts otrajā kārtā ar kopējo 56. numuru. Viņš pasaules spēcīgākajā līgā Arizonas "Coyotes" un Monreālas "Canadiens" komandās aizvadījis 41 spēli, izceļoties ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pirms pagājušās sezonas Lesio devās uz Eiropu, leģionāra gaitas sākot tā brīža KHL vienībā Zagrebas "Medveščak", kurā 40 spēlēs izcēlās ar 12 vārtu guvumiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Vienus no šiem vārtiem viņš decembrī arī iemeta Piņķos, kad "Medveščak" ar 4:0 sagrāva Rīgas "Dinamo".

Sezonas beigās "Medveščak" komandai radās ievērojamas finansiālās problēmas, tāpēc Lesio pārgāja uz Zviedrijas čempionātu, kur "Orebro" komandā astoņos mačos izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Iepriekš Rīgas "Dinamo" noslēdza līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, bet atlaida kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu un viņa vietā piesaistīja Lietuvas izlases pirmo numuru Mantu Armali, kurš tagad ir Jāņa Kalniņa dublieris.

Tāpat komanda jau iepriekš šķīrās no amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi.

Rīgas "Dinamo" komanda šosezon 20 spēlēs iekrājusi vien astoņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!