Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas kluba "Manchester City" pussargs Jaja Turē piedāvājis FIFA un Krievijas valdībai palīdzību cīņā ar rasismu, kas varētu kļūt par ievērojamu problēmu gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā, vēsta britu mediji.

"Mums ir vajadzīgas nopietnas pārmaiņas, jo visi tikai runā, bet nekas konkrēti netiek darīts," BBC citē Kotdivuāras futbolistu, kurš pats piedzīvojis rasistiskus izlēcienus, kad 2013. gadā Maskavas CSKA fani viņam veltīja aizskarošas piezīmes. "Situācijas ar rasisma izpausmēm var kļūt par nopietnu problēmu. Daudzi norāda, ka Krievijai ir zināmas grūtības, taču es ceru, ka viņi visus pārsteigs, cenšoties sarīkot kaut ko ļoti labu."

"Ja FIFA un Krievijas valdībai būs vajadzīga mana pieredze, es esmu gatavs palīdzēt," saka Turē. "Taču es negribu tiks iesaistīts tikai vienā sarunā, es gribu redzēt rīcību. Tas ir ļoti svarīgs moments futbola nākotnē."

Septembrī Anglijas premjerlīgas klubs "Liverpool" pēc UEFA Jaunatnes līgas spēles pret Maskavas "Spartak" iesniedza UEFA sūdzību par maskaviešu fanu rasisma izpausmēm, savukārt brazīliešu uzbrucējs Hulks, kurš savulaik spēlēja Sanktpēterburgas "Zeņit", esot apvainots "gandrīz katrā spēlē", kurā piedalījies Krievijā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!