Foto: F64

Vladivostokas "Admiral" kapteinis Oskars Bārtulis pēc uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pār Novosibirskas "Sibirj" atzina, ka šī komandai bijusi ļoti īpaša uzvara, ņemot vērā apkārtējo situāciju.

Šo sezonu "Admiral" komanda iesākusi neveiksmīgi, ar četrām uzvarām pamatlaikā 20 spēlēs un 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Aizvadītajās divās sezonās Vladivostokas klubs iekļuva izslēgšanas spēlēs.

"Šodien centāmies atslēgties no visa, kas notiek apkārt komandai, ko raksta un runā," pēc spēles atzina "Admiral" latviešu kapteinis. "Visi zinām, ko darīt uz ledus, vajadzēja noskaņoties, nepievēršot uzmanību ārējiem faktoriem. Tas mums izdevās, labi, ka uzvarējām!"

"Pēc trenera maiņas kaut kas mainās, nedaudz, bet mainās," saka Bārtulis. "Protams, vienas dienas laikā visu izmainīt nav iespējams. Frederiks Stilmans ir ieviesis nelielas pārmaiņas, katru dienu ievieš kaut ko jaunu, taču šodien kaut kas sanāca, kaut kas nē. centīsimies nākamajā mačā spēlēt vēl labāk."

Šonedēļ savu amatu pameta Vladivostokas "Admiral" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis un viņa vietā nācis zviedru speciālists Fredriks Stilmans, kurš gan pagaidām ir tikai galvenā trenera pienākumu izpildītājs. Galīgo lēmumu par galveno treneri kluba vadība pieņems līdz novembra sākumam.

"Pagaidām esam nolēmuši komandas vadību uzticēt Stilmanam, jo saprotam, ka viņš ir spēcīgs profesionālis," aģentūrai TASS izteicies "Admiral" ģenerāldirektors Kamils Gadžijevs. "Taču uzreiz gribu norādīt, ka šis lēmums nav galīgais, mēs analizēsim, jo Krievijas tirgū ir augsti kvalificēti treneri. Galvenais treneris ir atslēgas figūra, mēs pagaidām izmantojām to iespēju, kas mums ir. Pēc gaidāmajām izbraukuma un mājas spēlēm čempionāts būs pusē, tad, domāju, pieņemsim galīgo lēmumu."

"Pirmkārt, Stilmans, lai arī nav plaši pazīstams plašam hokeja līdzjutēju lokam, tomēr ir olimpiskais čempions, kurš jau daudzus gadus strādā ar komandām kā treneris, ar "Admiral" viņš ir jau trešo sezonu," norāda Gadžijevs. "Galvenā trenera atstādināšana ir tieši saistīta ar sportiskajiem rezultātiem. Tā vieta, ko šobrīd ieņem "Admiral" kopvērtējumā, neatbilst līdzjutēju un komandas vadības gaidām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!