Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pastarīte Rīgas "Dinamo", noslēdzot piecu spēļu sēriju viesos, šodien tiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" komandu.

Duelis sāksies plkst.19 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Visas līgas pēdējā vietā esošais Latvijas klubs iepriekšējā mačā trešdien ar 1:3 zaudēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, kuru trenē Pēteris Skudra, bet vēl pirms tam ar 3:2 papildlaikā uzvarēja Bratislavas "Slovan" vienību, pārtraucot 14 zaudējumu sēriju. Uzvaras vārtus "Dinamo" labā guva krievu leģionārs Nikolajs Žerdevs, kurš pēdējos trīs mačos iemetis trīs no pieciem rīdzinieku vārtiem.

Treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas "Dinamo" komanda pret "Slovan" tika pie pirmās uzvaras kopš 28.augusta, šajā posmā piedzīvojot 14 neveiksmes, kas bija kluba antirekords. Tiesa, pēdējos mačos komandas sniegumā bija jūtams progress, jo vēl pirms tam ar 2:3 pagarinājumā tika zaudēts līgas grandam Maskavas CSKA, kam sekoja sakāve 1:4 pret Maskavas apgabala "Vitjaz", taču rīdzinieki tad neizmantoja lērumu iespēju.

Tikmēr "Severstaļ" šobrīd ir divu uzvaru sērija, abus panākumus gūstot papildlaikā. Vispirms pagājušās nedēļas nogalē viesos ar 2:1 tika uzveikta Maskavas apgabala "Vitjaz", bet trešdien ar 3:2 pieveikta arī Maskavas "Spartak" komanda. Tiesa, vēl pirms tam Čerepovecas klubam bija neveiksmju josla ar trim zaudējumiem pēc kārtas.

"Severstaļ" Rietumu konferencē ar 28 punktiem 20 mačos ieņem astoto vietu, kamēr Rīgas "Dinamo" rēķinā ir astoņi punkti 20 spēlēs un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Virs rīdziniekiem Rietumu konferencē ar 21 punktu atrodas Maskavas "Spartak".

Abas komandas KHL čempionātos savā starpā tikušās 18 reizes, desmit panākumus gūstot "Severstaļ" hokejistiem. Pērn uzvaras tika dalītas uz pusēm, jo viesos rīdzinieki piekāpās ar 3:4, bet mājās revanšējās ar 5:2.

Pēc spēles Čerepovecā rīdzinieki atgriezīsies mājās, svētdien pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sākot piecu mājas spēļu sēriju. Zīmīgi, ka jau otrdien Rīgā viesosies arī "Severstaļ", bet pēc tam sekos spēles arī pret Novosibirskas "Sibirj", Omskas "Avangard" un Minskas "Dinamo".

Jau vēstīts, ka pirms nedaudz vairāk kā divām nedēļām pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot komandas ģenerālmenedžerim Ģirtam Ankipānam, kurš šobrīd ir galvenā trenera pienākumu izpildītājs. Zīmīgi, ka līdz šim Ankipāns par galveno treneri bija strādājis tikai pie Latvijas U-20 izlases stūres. Tāpat viņš savulaik divus gadus bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs, šādus pat pienākumus iepriekšējos divus gadus pildot pie Skudras Ņižņijnovgorodā.

Ankipānam darbā ar "Dinamo" palīdz bijušie Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis, Aigars Cipruss un Juris Klodāns, pirmajiem diviem komandas personālam pievienojoties aizpagājušajā nedēļā, nomainot atlaistos Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

No Rīgas "Dinamo" sistēmas hokejistiem šajā izbraukumā nedevās aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kuri atrodas "Optibet" Hokeja līgā (OHL) spēlējošajā fārmklubā "Liepāja"/"Optibet", bet savainojumu dēļ mājās palika vārtsargs Antons Naumovs, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss un Georgs Golovkovs. Tāpat izbraukumā netika ņemts kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio, kurš pēdējā laikā nespēj tikt komandas pamatsastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!