Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Vienu no retajām šīs sezonas uzvarām Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ceturtdien izcīnīja latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kuras galvenā trenera amatā debitēja zviedru speciālists Frēdriks Stilmans.

Aizvadītajā cīņā "Admiral" ar rezultātu 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) viesos uzveica Novosibirskas "Sibirj". "Admiral" iemeta divus vārtus pirmās trešdaļas beigās un arī turpinājumā droši noturēja panākumu. Vladivostokas vienība pārtrauca divu zaudējumu sēriju. Pamatlaikā tā uzvarēja pirmoreiz kopš 27.septembra, kad tika apspēlēta Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" un kopā šādi guva vien ceturto panākumu šosezon.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Vladimirs Tkačovs, kamēr pa reizei izcēlās Pāvels Makarenko un Dmitrijs Sajustovs.

Tikmēr Bārtulis nospēlēja 23 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un bloķēja trīs pretinieku raidījumus.

Stilmans, kurš pērn tika minēts kā viens no potenciālajiem Latvijas izlases stūrmaņiem, amatā stājās šīs nedēļas sākumā, aizstājot baltkrievu speciālistu Aleksandru Andrijevski, kuram līdz šim bija palīgs. Viņam bija ļoti titulēta spēlētāja karjera, Zviedrijas izlases sastāvā 1994.gadā Lillehammerē kļūstot par olimpisko čempionu, kā arī divas reizes izcīnot pasaules čempiona titulu un kopā planētas meistarsacīkstēs iegūstot piecas dažādas medaļas. Savukārt kā galvenais treneris Stilmans līdz šim nebija strādājis.

Tikmēr citā mačā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) zaudēja Omskas "Avangard", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Kulda otro maču pēc kārtas nebija iekļauts "Kuņluņ Red Star" pieteikumā.

Mājinieki otrajā periodā pēc Maksima Minejeva un Jevgeņija Medvedeva metieniem panāca 2:0, bet 49.minūtē Valentīns Pjanovs guva arī trešos vārtus, kamēr "Avangard" vārtsargs Dominiks Furhs atvairīja 41 pretinieku metienu.

KHL kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 58 punktiem 21 mačā joprojām ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, kas vien trešdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, bet tai ar 41 punktu 16 spēlēs seko Helsinku "Jokerit" vienība, kas jau uzvarējusi 12 dueļos pēc kārtas.

Tikmēr ceturto un piekto vietu ar 33 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kā arī Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie astoņiem punktiem 20 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 41 punktu 18 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība.

"Kuņluņ Red Star" ar 31 punktu ir astotā, kamēr "Admiral" ar 20 punktiem 20 cīņās pakāpusies uz 12.pozīciju. Vēl Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols, ar 13 punktiem ir noslēdzošajā, 14.vietā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!