Foto: Zigismunds Zālmanis
Ar vērā ņemamiem panākumiem no Krievijas pilsētas Sočiem Jelgavā atgriezušies Regbija Kluba "Mītava" jaunie ovālās bumbas censoņi, izcīnot desmito vietu 24 komandu konkurencē.

"Sočos turnīra rīkotāji bija noorganizējoši spīdošas jaunatnes sacensības, gan ar lieliskiem un lieliem laukumiem, gan ar nekļūdīgu un objektīvu tiesāšanu," portālam "Delfi" pastāstīja RK "Mītava" prezidents Dmitrijs Bondarenko. "Turnīrs tika rīkots par piemiņu "Zeņit" bankas prezidentam A. Sokolovam. Kā jau minēts, piedalījās 24 2005. gadā dzimušo jauno regbistu komandas, kas tika sadalītas divās līgās. "Mītava" tika iedalīta A līgā."

"Grupu turnīrā RK "Mītava" ar 25:5 uzvarēja Ļipeckas izlasi, pēc tam ar 5:25 piekāpās Maskavas apgabala VVA, bet trešajā spēlē cīnījās neizšķirti 10:10 ar Novokuzņeckas "Kuzbass"," turpina Bondarenko. "Ieguvām trešo vietu grupā un turpinājumā spēlējām par astoto līdz 12. vietai visā turnīrā. Šeit ar 5:10 sīvā cīņā piekāpāmies Kaļiņingradas apgabalam, ar 10:15 zaudējām "Južnoje Tušino", bet visbeidzot ļoti smagā spēlē ar 15:10 uzvarējām Ļipeckas izlasi, kurai šajās sacensībās tā arī neizdevās mums revanšēties par zaudējumu grupu turnīrā. Kopvērtējumā ierindojāmies 10. vietā. Par vērtīgāko spēlētāju RK "Mītava" rindās tika atzīts Rūdolfs Soldatovs," nobeidz D. Bondarenko.

"Svētdien mums vēl paredzēta dalība Latvijas čempionātā. Tas arī šosezon būs viss," turpina Dmitrijs Bondarenko. "Turnīrs Sočos bija jau 12. pasākums gadā un plāns šajā sezonā līdz ar to ir izpildīts."

"Jo vairāk būs sacensību bērniem šādā vecumā, jo ātrāk viņi nobriedīs jauniešu vecumam," secina Bondarenko. "Galvenais jau šādos lielos turnīros nav vis rezultāts vai izcīnītā vieta, bet iespēja būt visiem kopā tālu no mājām gan ar vienaudžiem, gan vecākiem. Ciešākas saites kļūst arī klubā. Lūk, kas ir svarīgi! Tāpēc mums šādas sacensības ir ļoti nepieciešamas. Mēs tajās daudz iegūstam," nobeidz Dmitrijs Bondarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!