Foto: facebook.com/HKKurbads

"Liepāja"/"Optibet" komanda trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) astotās kārtas spēlē ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) vēlreiz pārspēja čempioni "Kurbadu" un kopā ar "Mogo" vienību atrāvās no tās kopvērtējumā.

Liepājā notikušajā mačā Lauris Bajaruns un Daniels Bogdzjuls 22. minūtē laukuma saimniekus bija izvirzījuši vadībā ar 2:0. Rezultāts ilgu laiku nemainījās, līdz pamatlaika pirmspēdējā minūtē "Kurbads" pēc Edgara Branča metiena starpību samazināja līdz minimumam. Viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izglābties nespēja un tā vietā Bogdzjuls sekundi pirms sirēnas raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī, gūstot savus otros vārtus mačā un nodrošinot "Liepāja"/"Optibet" komandai uzvaru.

Liepājnieki pieveica čempionus jau otro reizi šosezon, jo 20.septembrī viņus pieveica arī viesos ar 3:2. Kopā "Kurbada" komanda šosezon piedzīvojusi jau četrus zaudējumus.

Tikmēr "Mogo" vienība pretinieku laukumā ar 4:3 (2:0, 2:1, 0:2) uzvarēja Jelgavas "Zemgale"/LLU vienību.

"Mogo" otrā perioda beigu daļā, gūstot divus vārtus trīs minūšu laikā, panāca 4:1, tomēr spēles noslēdzošajā cēlienā "Zemgale"/LLU spēja atjaunot intrigu un starpību samazināt līdz minimumam. "Mogo" beigās uzvaru nosargāja, saglabājot vadību turnīra tabulā.

Uzvarētājiem vārtus guva Edgars Kurmis, Viktors Lobačevs, Andris Siksnis un Krišs Lipsbergs, kamēr mājiniekiem izcēlās Imants Ļeščovs, Artjoms Ogorodņikovs un Kristaps Legzdiņš.

Vēl vienā spēlē "Rīga" savā laukumā ar 6:1 (1:1, 2:0, 3:0) sagrāva šīs sezonas sacensību pastarīti "Prizmu". Pārliecinošo uzvaru "Rīga" nodrošināja pēdējā trešdaļā, kurā guva trīs vārtus. Uzvarētājiem Rūdolfs Builis izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet Kristaps Jākobsons, Grigorijs Holodkovs un Artjoms Pankevičs nopelnīja pa 1+1. Savukārt "Prizmai" goda vārtus iemeta Ņikita Šaburovs.

Kopvērtējumā vadībā ar 19 punktiem astoņās spēlēs atrodas "Mogo", bet divus punktus tai zaudē "Liepāja"/"Optibet", kam ir par vienu spēli mazāk.

Tikmēr "Kurbadam" ir 12 punkti, ceturto vietu ar desmit punktiem ieņem "Zemgale"/LLU, "Rīgai" ir vēl par punktu mazāk, kamēr "Prizma" savākusi divus punktus.

Devītā kārta tiks izspēlēta sestdien, centrālajā mačā "Liepāja"/"Mogo" komandai uzņemot "Zemgale"/LLU spēlētājus.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!