Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lietuvas basketbola komandu Ķēdaiņu "Nevežis" pārstāvošais latviešu uzbrucējs Roberts Stumbris traumas dēļ nevarēs spēlēt 4-5 mēnešus, vēsta sportistu pārstāvošā aģentūra "Boost".

Stumbris laukumā varētu atgriezties nākamā gada februārī vai martā.

"Treniņa laikā, ceļot stieni, plīsa muskulis, kas savieno krūšu daļu ar bicepsu. Lai gan biju iesildījies, tomēr muskulis bija pilnībā bojāts. Nevarēšu spēlēt dažus mēnešus, bet ceru, ka nākamgad atgriezīšos laukumā stiprāks nekā jebkad," aģentūra citē Stumbra teikto.

Stumbris šosezon laukumā bijis divās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa kvalifikācijas spēlēs, kurās guvis 7,5 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas. Savukārt Lietuvas čempionātā viņš šosezon spēlējis vienā mačā, kurā guvis divus punktus un izcīnījis divas atlēkušās bumbas.

Stumbris Lietuvas komandai pievienojās augusta vidū, bet pirms tam viņš pārstāvēja "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) komandu "Jēkabpili".

Iepriekšējā sezonā 24 gadus vecais Stumbris "OlyBet" LBL vidēji iemeta 14,5 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, kamēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņa rēķinā 13,0 punkti un 6,4 atlēkušās bumbas.

Stumbris iepriekš spēlējis arī LBL pirmās divīzijas komandās "Liepājas lauvas" un "Jūrmala"/"Fēnikss", kā arī no 2014. līdz 2016. gadam pārstāvēja Igaunijas klubu Rakveres "Tarvas".

Zīmīgi, ka 2015. gada janvārī Igaunijas Antidopinga aģentūra Stumbrim piemēroja deviņu mēnešu liegumu piedalīties sporta sacensībās, jo viņš tika pieķerts marihuānas lietošanā. Latvietis tobrīd pārstāvēja "Tarvas" komandu.

"Nevežis" komandai trešdien gaidāma FIBA Eiropas kausa kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēle pret Kipras vienību Larnakas "Petrolina AEK", kura pirmajā mačā tika sagrauta ar 90:60. Uzvarētāja divu spēļu summā iekļūs pamatturnīrā.

Savukārt Lietuvas čempionātu Ķēdaiņu klubs sācis neveiksmīgi, jo zaudējis visās trijās aizvadītajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!