Foto: F64
Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlasei gaidāmā sezona būs trīskārši svarīga - gan no sportiskā, gan emocionālā viedokļa, pirmssezonas preses konferencē pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) vadība un sportisti.

Pasaules kausa sezona sāksies novembrī ar pirmo posmu Insbrukas trasē Austrijā, bet līdz tam Latvijas izlase turpinās sagatavošanās procesu un darbu pie tehnikas. Sezonas svarīgākais starts, protams, ir ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā.

"Nākamā sezonā mums ir ļoti atbildīga ne tikai sportā, bet arī notikumu ziņā," teica LKSF prezidents Atis Strenga. "Pirmais, protams, ir olimpiskās spēles, otrs svarīgākais notikums ir Eiropas čempionāts Siguldas trasē, bet trešais - LKSF 50. gadu jubileja un Latvijas simtgade."

Latvijas kamaniņu sportisti ir pirmie, kam ir atļauts uz ekipējuma izmantot Latvijas simtgades simboliku "Latvija 100" – tam saņemta arī īpaša atļauja no Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL).

"Kamaniņas ir pirmais sporta veids, kas uzsver simtgades klātbūtni," norādīja Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde. "Ceru, ka šis simbols iedvesmos, un labi, ka Latvijas jubilejas gads sākas ar olimpiskajām spēlēm. Tas ir svarīgi, ka simtgades programmas piepildīšanā ar notikumiem piedalās visu jomu cilvēki, arī sportisti."

Tā kā līdz sezonas sākumam vēl ir vairāk nekā mēnesis, Latvijas kamaniņu sporta izlase turpina intensīvi gatavoties gaidāmajām sacensībām. "Līdz sezonas sākumam vēl ir laiciņš, šobrīd vēl turpinās gatavošanās periods, vēl neesam pilnībā gatavi," saka Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis. "Nākamās divas nedēļas līdz braukšanai uz Koreju, uz testiem, būs ļoti svarīgas. Aktīvi strādājam ar jauno tehniku, jaunajām slidām, daudz eksperimentu ar detaļu savienojumiem kamanās, tāpēc šīs divas nedēļas Siguldā ir ļoti būtiskas. Uz olimpiskajām spēlēm ne visi tiks, pārējiem sezonas svarīgākās sacensības būs Eiropas čempionāts."

Treneris atklāja, ka tikai viena ekipāža šosezon startēs tikai ar jaunām kamanām – Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, pārējie sportisti izmantos arī iepriekšējo sezonu tehniku.

Latvijas nacionālajā kamaniņu sporta izlasē iekļauti: Elīza Cauce, Andris Šics, Juris Šics, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristaps Mauriņš, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs.

Pasaules kausa pirmais posms notiks 18. un 19. novembrī Austrijā, bet Eiropas čempionāts un noslēdzošais Pasaules kausa posms Siguldas trasē – 27. un 28. janvārī. Kā ziņojām, kamaniņu sporta pārstāvji būs vieni no pirmajiem, kas noskaidros olimpiskos čempionus Phjončhanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!