Foto: F64

Somijas komanda Helsinku "Jokerit" otrdien izcīnīja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, svinot 12. panākumu pēc kārtas, kamēr Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" bez Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pieteikumā cieta zaudējumu.

"Jokerit" viesos ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās amerikāņu aizsargs Metjū Gilrojs, bet viens precīzs metiens zviedru uzbrucējam Jonam Nūrmanam.

Amerikānis Raiens Zapolskis "Jokerit" vārtos atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" izbraukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) atzina Hantimansijskas "Jugra" pārākumu.

Uzvarētājiem abus vārtus guva Somijas izlases uzbrucējs Veli Mati Savinainens, bet Ķīnas kluba rindās ar precīzu raidījumu izcēlās kanādietis Vojteks Volskis.

"Kuņluņ Red Star" komandai šajā mačā nepalīdzēja Kulda, kurš nebija spēles pieteikumā.

Vēl otrdien Habarovskas "Amur" savā laukumā ar 5:4 (0:1, 2:3, 2:0, 1:0) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", kurai pārtrūka četru uzvaru sērija, Astanas "Baris" viesos ar 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) apspēlēja Omskas "Avangard", bet Jekaterinburgas "Avtomobilist" savu skatītāju priekšā ar 5:3 (1:1, 2:2, 2:0) uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 57 punktiem 20 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA komanda, šosezon spēlējot bez zaudējumiem, bet tai ar 41 punktu 16 spēlēs seko "Jokerit".

Tikmēr ceturtā Rietumu konferencē ar 31 punktu ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, savukārt piektajā pozīcijā ar 30 punktiem atrodama Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra.

Šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie astoņiem punktiem 18 mačos. Kā vēstīts, rīdzinieki sestdien viesos ar 3:2 pārspēja Bratislavas "Slovan" vienību, pārtraucot 14 zaudējumu sēriju.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 40 punktiem 17 spēlēs ir Kazaņas "Ak Bars" vienība. "Kuņluņ Red Star" ar 31 punktu ir septītajā vietā, bet aizsargu Oskara Bārtuļa un Kristapa Sotnieka pārstāvētās komandas ieņem pēdējā vietas Austrumu konferencē. Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 17 punktiem ir 13.vietā, bet Sotnieka Toljati "Lada", kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols, ar 13 punktiem ir 14.pozīcijā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!