Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA rangā ir pakāpusies jau uz septīto vietu, sasniedzot jaunu karjeras rekordu, bet par jauno ranga līderi ir kļuvusi rumāniete Simona Halepa.

Otrā spēcīgākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā rangā ir pazaudējusi vienu pozīciju un noslīdējusi uz 20. vietu.

WTA ranga TOP10 pēc aizvadītās nedēļas turnīriem notikušas vairākas izmaiņas – Halepa apgājusi spānieti Garvinji Mugurusu, nobīdot viņu uz otro vietu. Vienu pozīciju augstāk pacēlusies čehiete Karolīna Plīškova, kura rangā ieņem trešo vietu, bet uz ceturto atkāpusies ukrainiete Elina Svitoļina.

Venusa Viljamsa un Karolīne Vozņacki savas vietas – attiecīgi piekto un sesto – ir saglabājušas, uz septīto pacēlusies Ostapenko, uz astoto - krieviete Svetlana Kuzņecova, bet sešu vietu kāpums uz devīto pozīciju izdevies Francijas tenisistei Karolīnai Garsijai. Par trim vietām zemāk jaunākajā rangā noslīdējusi Lielbritānijas sportiste Džoanna Konta, kura noslēdz labāko desmitnieku.

No pārējām WTA rangā esošajām tenisistēm kāpums bez Ostapenko ir tikai Danielai Vismanei, kura pacēlusies par 30 pozīcijām un ieņem 1001. vietu. Diāna Marcinkēviča zaudējusi septiņas vietas (256.), bet Irina Lapustina saglabājusi 1108. vietu.

Kā ziņojām, aizvadītajā nedēļā Ostapenko Pekinas WTA turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā piekāpās jaunajai ranga līderei Halepai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!