Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē svētdien Ņujorkas "Knicks" ar 83:117 piekāpās Bruklinas "Nets", bet Ņujorkas klubu pārstāvošais latvietis Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ izlaida cīņas otro puslaiku.

Porziņģis maču iesāka "Knicks" pamatpieciniekā, nospēlēja nepilnas 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Pēc pārtraukuma latvietis laukumā vairs nedevās, bet pirmdien veiks padziļinātas medicīniskās pārbaudes. Pēc basketbolista teiktā, viņam problēmas radušās gurna rajonā.

"Pirms spēles nebija nekādu problēmu. Puslaikā, kad ir atslābums, sākās problēmas," sacīja basketbolists.

2015. gadā pirms NBA drafta, kurā viņš tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru, Porziņģis līdzīga iemesla dēļ atcēla savus publiskos treniņus. Tomēr Porziņģis ir pārliecināts, ka sāpes gurna rajonā nav nekas nopietns un tas viņam netraucēs sezonas sākumā.

"Knicks" basketbolisti piedzīvojuši trīs zaudējumus trijās pārbaudes spēlēs. Ņujorkas komandai atlikušas vēl divas pārbaudes spēles, bet NBA jauno sezonu klubs sāks 19. oktobrī ar maču pret Oklahomas "Thunder".

Citā pārbaudes mačā Dāvis Bertāns guva 10 punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" ar 122:100 pieveikt Denveras "Nuggets".

Bertāns mačā iesaistījās no "Spurs" rezervistu soliņa, nospēlēja 20:11 minūtes, realizēja divus no trijiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Vēl viņa kontā trīs atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas piespēles.

"Spurs" šī bija otrā uzvara trīs pārbaudes mačos. Pirms NBA jaunās sezonas Dāvja Bertāna vienībai paredzētas arī vēl divas spēles, bet NBA jauno sezonu Sanantonio komanda sāks 18. oktobrī ar maču pret Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!