Foto: F64
Vārtu konstrukcijas dēļ svētdien no Iecavas uz Rīgu tika pārcelts Latvijas kausa fināls futbolā sievietēm starp "Rīgas Futbola skolu" un "Liepāju", taču dažas stundas vēlāk spēle tika atcelta pavisam.

Mačs pulksten 14 bija paredzēts Iecavas novada stadionā, tomēr spēli tur nebija iespējams uzsākt saistībā ar vārtu konstrukciju neatbilstību sekmīgas spēles norises prasībām, kā arī ar lietus ietekmētā laukuma līniju nepietiekamu redzamību, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Komandas, apspriedē piedaloties spēles inspektoram, tiesnešiem un organizatoriem, savstarpēji vienojās par spēles pārcelšanu uz pulksten 17 Arkādija stadionā Rīgā, kas operatīvā kārtā tika sagatavots atbilstoši visām prasībām.

LFF apgalvo, ka vēl atrodoties Iecavā, "Liepāja" nepauda pretenzijas pret šādu situācijas risinājumu, tomēr par spīti iesaistīto pušu sākotnējai mutiskai norunai liepājnieces uz spēles sākumu Rīgā neieradās.

Kaut LFF stāsta, ka par Liepājas komandas lēmumu spēles oficiālās personas uzzināja, ierodoties spēles jaunajā norises vietā un, iestājoties spēles paredzētajam sākuma laikam, lemts par tās atcelšanu, internetā jau labu laiku pirms spēles sākuma tika ziņots, ka duelis nenotiks.

Situāciju drīzumā skatīs un par mača iznākumu lems LFF Disciplinārlietu komisija (DK).

Šī bija ceturtā Latvijas kausa izcīņas sezona sievietēm. Rīdzinieces trofeju bija izcīnījušas visos līdzšinējos šī turnīra pastāvēšanas gados.

"Rīgas Futbola skola" turnīra finālā iekļuva ceturto reizi pēc kārtas, bet "Liepāja" - trešo reizi. Rīdzinieces trofeju izcīnījušas visos līdzšinējos šī turnīra pastāvēšanas gados.

Abas komandas šosezon ieņēma pirmās divas vietas Sieviešu futbola līgā (SFL), Rīgas vienībai piekto reizi kļūstot par Latvijas čempioni. Liepājnieces visus četrus šosezon piedzīvotos zaudējumus SFL turnīrā cietušas spēlēs tieši pret "Rīgas Futbola skolu".

Finālistes turnīrā iesaistījās no ceturtdaļfināla kārtas, kur rīdzinieces ar 7:0 uzvarēja "Daugavpili", bet "Liepāja" ar 4:0 apspēlēja Rīgas kluba otro komandu. Pusfinālā galvaspilsētas pārstāves ar 5:0 uzvarēja "Rēzekne"/"Progress" vienību, bet liepājnieces ar 6:2 pārspēja "Olaines" futbolistes.

Iepriekšējos Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas finālmačos "Rīgas Futbola skola" svinējusi pārliecinošas uzvaras - 5:1 pret liepājniecēm 2014. un 2015. gadā, kā arī 8:0 pirms gada spēlē pret rēzeknietēm.

Šīs sezonas turnīrā piedalījās desmit Latvijas sieviešu futbola pirmās līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no SFL turnīra. Sacensības ievadīja pirmās līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguva vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja SFL komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!