Foto: AP/Scanpix/LETA
Pasaules boksa supersērijas supervidējā svara kategorijas otrajā ceturtdaļfinālā brits Kriss Jūbenks juniors sestdien Štutgartē trešajā raundā ar nokautu pārspēja turku Avni Jildirimu, nosargādams Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu.

Pašlaik 28 gadus vecais Jūbenks profesionāļa karjeras laikā 27 cīņās izcīnījis 26 uzvaras, 20 no tām noslēdzot ar nokautu, bet cietis vienu zaudējumu pēc punktiem.

"Es dominēšu šajā turnīrā. Vēlos pateikt visiem, ka es nāku. Džordž, uzvari savu nākamo dueli, lai boksa fani var redzēt to, ko viņi vēlas. Tā būs tāda pati cīņa, kā šī. Es vairs nespēlēšos," pēc uzvaras teica Jūbenks.

Pēc nedēļas noskaidrosies Jūbenka pretinieks pusfinālā. Divu britu cīņā Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions Džordžs Grovss Vemblija stadionā duelēsies ar Džeimiju Koksu.

Jau ziņots, ka pirmajā ceturtdaļfinālā brits Kelams Smits pēc punktiem pārspēja zviedru Ēriku Skūglundu.

Smits pusfinālā tiksies ar vācieša Jirgena Brēmera un amerikāņa Roberta Brenta ceturtdaļfināla uzvarētāju, šim duelim notiekot 28.oktobrī.

Kā vēstīts, trīs no četriem pusfinālistiem noskaidrojušies pirmā smagā svara kategorijā. Pagājušajā nedēļā pēc uzvaras "Arēnā Rīga" pusfinālā iekļuva latvietis Mairis Briedis, kurš pēc punktiem pieveica kubieti Maiku Peresu, nosargādams Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Latvieša pretinieks pusfinālā būs Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions Oleksandrs Usiks no Ukrainas, kurš ceturtdaļfinālā pārspēja Vācijas boskeri Marko Huku.

Tāpat pusfinālā iekļuvis WBA čempions Juniers Dortikosa no Kubas, kurš uzvarēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, bet viņa pretinieks noskaidrosies pēc divām nedēļām Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona Murata Gasijeva no Krievijas un poļa Kšištofa Vlodarčika duelī.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Tāpat paredzams, ka viņš saņems WBA, WBC, WBO un IBF čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā, bet supervidējā svara kategorijā bokseri spēkosies par IBO un WBA jostām.

Kopējais balvu fonds abās kategorijās paredzēts 50 miljoni ASV dolāru (43 miljoni eiro), bet katras kategorijas uzvarētāja balva tiek lēsta desmit miljonu ASV dolāru (8,5 miljonu eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!