Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 7. oktobrī, Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase ar pārliecinošu uzvaru uzsāka pasaules čempionātu kērlingā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kērlinga asociācijas pārstāve Linda Mangale.

Latvijas izlase ar 10:3 pieveica Brazīlijas izlasi, precizē Mangale.

Latvijas kērlinga izlase pirmajā endā ar pēdējā akmens tiesībām nespēja iegūt punktus, ļaujot brazīļiem vienu nozagt. Turpinājumā līdz ceturtajam endam komanda pieticīgi apmainījās ar punkta paņemšanu, bet jau ceturtajā un piektajā endā parādījās gaidītais pārākums, un iegūtie deviņi punkti šajos divos endos arī noteica spēles turpmāko iznākumu. Brazīlijas izlase vēl pacīnījās sestajā endā par vienu punktu, bet nelīdzēja, lai atspēlētos, atzīmē Latvijas Kērlinga asociācijas pārstāve.

Jau rīt Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase mērosies spēkiem spēlei ar Baltkrieviju, kas notiks pulksten 13 pēc Latvijas laika.

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlases skips Jānis Rudzītis norāda, ka sākotnēji varējis just atšķirību starp to, ka Latvijas izlasei šī ir čempionāta pirmā spēle, savukārt pretiniekam otrā.

"Bija jāpārvar starta satraukums un jāpielāgojas apstākļiem. Pirmajos endos ne viss sanāca kā gribētos, bet līdzko izdevās precīzāk noķert metienu izjūtas, tā izdevās spiediens uz pretinieku ceturtajā endā, kas rezultējās ar pieciem punktiem," atzīmē Rudzītis, piebilstot, ka komanda spēlējusi uz malējā celiņa, par kuru jau bija saņēmuši informāciju no Latvijas pieredzējušiem kolēģiem, ka tur varot būt īpatnības.

"Tā arī bija, jo diezgan radikāli atšķīrās ātrumā un kritienā celiņa vidus un malas. Akmeņi joprojām stabili "krita" 12 pēdas, kas pretiniekam radīja būtiskas problēmas piektajā endā, kad bija jāliek mājā gar sargiem pret četriem mūsu akmeņiem, kas neizdevās," norāda Rudzītis. Viņš atklāj, ka pēc piektā enda pie lielā pārsvara pārgājuši uz "take - out" metieniem, kuri sanākuši ļoti atzīstami. "Pēc grūti iegūtā viena punkta pretinieks izlēma spēli neturpināt. Galvenais uzdevums izpildīts - uzvara tabulā un starta satraukums pārvarēts," uzsver Latvijas jaukto pāru kērlinga izlases pārstāvis.

Viņš norāda, ka pret Baltkrievijas kērlingistiem izlase neko jaunu neplānojot izdomāt. "Turpināsim savu spēli, lai pretinieks pielāgojas mums. Paldies visiem par laba vēlējumiem!" pauž Rudzītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!