Foto: facebook.com/BetsafeLiepaja

Pateicoties Toma Leimaņa un Kaila Bendžamina rezultativitātei pēdējās minūtēs, sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā starp komandām, kas vēl nebija uzvarējušas, "Betsafe"/"Liepāja" ar rezultātu 83:81 (21:21, 20:20, 17:23, 25:17) pārspēja "Valmiera"/ORDO. Savukārt vēl vienā cīņā drošu uzvaru guva "Ventspils" komanda, kas jau nākamajā nedēļā uzsāks dalību Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sacensībās.

Spēlē Liepājā ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē valmierieši pie rezultāta 64:63 guva nākamos septiņus punktus, bet trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Jāņa Kaufmaņa soda metieniem panāca 80:71. Tomēr turpinājumā Toms Leimanis pamanījās gūt astoņus punktus pēc kārtas un pirms pēdējām divām minūtēm viesu pārsvars atkal bija minimāls.

Turpinājumā liepājniekiem četrus punktus pēc kārtas guva amerikāņu leģionārs Bendžamins un pēdējās pusminūtes ievadā viņi jau bija vadībā ar 83:81, turpinājumā noturot uzvaru.

Aizvadītajā mačā Bendžamins izcēlās ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem, pa 14 punktiem bija Ģirtam Lazdānam un Rihardam Bērziņam, bet Leimanis atzīmējās ar 13 punktiem.

Tikmēr valmieriešiem 27 punktus sameta Kaufmanis, kamēr 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Viktoram Iļjinam, bet ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Anrijs Miška.

Valmieras basketbolisti sestdien piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas, jo pirms tam viņi ar 87:96 zaudēja "Latvijas Universitātei" (LU), 81:101 "Ventspilij" un 57:75 "Ogrei". Savukārt liepājnieki savā sezonas pirmajā mačā trešdien ar 56:84 atzina valsts čempiones "VEF Rīga" pārākumu.

"Betsafe"/"Liepāja" šajā sezonā tāpat kā daudzas citas komandas spēlē ar krietni atjaunotu sastāvu. Komandā no "Ventspils" atgriezies Leimanis, piesaistīts Bendžamins un krievs Romans Gruščenko, tomēr lielākā daļa liepājnieku spēlētāju ir gados jauni puiši.

Tāpat arī "Valmiera"/ORDO, kura 2016. gadā negaidīti kļuva par valsts čempioni, spēlē ar krietni atjaunotu sastāvu. No triumfālās sezonas valmieriešu rindās palikuši tikai Jānis Kaufmanis un Viktors Iļjins, ar kuriem kopā laukumā dodas teju desmit Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieki un kandidāti. Valmierā spēļu praksi un pieredzi iegūst arī divi "VEF Rīga" sistēmas dalībnieki - Eduards Hāzners un Niks Jansons.

"Valmiera"/ORDO galvenais treneris ir Kristaps Valters, kurš līdz šim pie uzvarām oficiālos mačos vēl nav ticis.

Tikmēr "Ventspils" ar 85:70 (20:21, 23:17, 28:7, 14:25) droši savā laukumā uzvarēja "Jūrmalu". Kaut pirmais puslaiks vēl ritēja līdzīgā cīņā, trešajā ceturtdaļā "Ventspils" pilnībā dominēja un beigās svinēja drošu uzvaru.

"Ventspils" komandā 17 punktus iemeta Ingus Jakovičs, ar 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Bleiks Hamiltons, bet attiecīgi 13 un 11 punktus sameta Aigars Jakovičs un lietuvietis Juļs Juciks.

Savukārt "Jūrmalai" ar 19 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Ivars Rihards Žvīgurs, bet 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Ervīnam Jonātam.

Šī ventspilniekiem bija pēdējā spēle pirms starptautiskās sezonas sākuma, jo jau trešdien viņi savā laukumā uzņems pagājušās sezonas FIBA Čempionu līgas labāko vienību Tenerifes "Iberostar" no Spānijas.

Tikmēr Jūrmalas komandas sastāvs tika savākts pēdējā brīdī pirms sezonas, tomēr tas neliedza savā pirmajā mačā trešdien ar 72:49 viesos ļoti pārliecinoši pieveikt "Jēkabpili".

Kopvērtējumā tagad "Ventspils" un "Ogres" komandām ir attiecīgi četras un trīs uzvaras, kā vienīgajām cīnoties bez zaudējumiem.

Pa vienai uzvarai divās spēlēs ir LU, "VEF Rīga", "Jūrmalas" un "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, bet pārējās vienības "Valmiera"/ORDO, "Valka"/"Valga" un "Jēkabpils" joprojām ir bez uzvarām.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startēs arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobožu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!