Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kļūšana par pasaules ranga līderi rumāņu tenisistei Simonai Halepai sestdien bija ļoti emocionāla, sportistei atzīstot, ka viņa tam nespēj noticēt.

Tas, ka Halepa nākamnedēļ pārņems ranga līderpozīciju, kļuva zināms, kad sestdien viņa Pekinas WTA "Premier" turnīra pusfināla spēlē ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja Latvijas tenisisti Jeļenu Ostapenko, revanšējoties par neveiksmi Francijas atklātā čempionāta finālspēlē.

Šī bija jau ceturtā reize šogad, kad Halepa uzvaras gadījumā varēja kļūt par līderi, bet iepriekšējos trijos šādos mačos rumāniete bija pamanījusies zaudēt.

26 gadus vecā Halepa kļūs par piekto sportisti šogad, kura bijusi WTA ranga vadībā, un pirmo rumānieti vēsturē.

Pēc mača Halepa īpašā ceremonijā saņēma no ziediem radītu milzīgu vieninieku.

"Mans sapnis tagad ir piepildījies. Šādos brīžos nespēj pilnībā noticēt, ka tas tiešām notiek, tāpēc esmu nedaudz emocionāla," pauda sportiste. "Šis ir labākais brīdis manā dzīvē un vēlos to izbaudīt."

"Tomēr rīt man viss būs jāsāk no sākuma un jāstrādā vēl smagāk," teica sportiste, kurai priekšā vēl ir Pekinas turnīra finālmačs. "Turklāt man ir vēl pāris sapņi, kurus vēlos karjerā realizēt."

Iepriekš šogad WTA ranga vadībā bijušas pašlaik dekrētā esošā amerikāniete Serēna Viljamsa, vāciete Angelika Kerbere, čehiete Karolīna Plīškova un spāniete Garvinje Mugurusa, kura tur ir vēl šonedēļ, bet Pekinā zaudēja jau pirmajā kārtā.

Halepa šosezon spēlē veiksmīgi un vismaz ceturtdaļfinālu sasniegusi 11 no pēdējiem 13 turnīriem.

Pavasarī Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko uzvarēja ar 4-6, 6-4, 6-3, toreiz atspēlējoties no seta un breika deficīta. Līdzīgā situācijā sportistes bija arī sestdien, kad Ostapenko otrajā setā no 2-3 panāca 4-3, divos geimos zaudējot tikai vienā izspēlē, tomēr Halepa drīz atguva breika pārsvaru.

"Nedomāju pārāk daudz, ka esmu tādā pat pozīcijā. "French Open" turnīrā man otrajā setā bija 3-0, līdz ar to šeit situācija bija citādāka," stāstīja rumāniete. "Viņa šajos geimos nospēlēja tiešām labi, bet es nebiju satraukusies - vienkārši centos palikt fokusējusies."

"Laikam šodien mans labākais komponents visa mača gaitā bija serve," teica Halepa, paužot, ka domājusi par šīs nedēļas uzvaru pār krievieti Mariju Šarapovu, jo viņa spēlē līdzīgi Ostapenko. "Vēlējos iziet kortā un vēlreiz uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!